Garage Kil/Volendam verslaat DSVD

maandag 16 december 2019

Garage Kil/Volendam speelde afgelopen zaterdag na zes weken weer in sporthal Opperdam en wist met 34-21 te winnen van Boer’n Trots Kaas/DSVD. Hiermee wisten de Volendammers de laatste punten van dit kalenderjaar in eigen huis te houden.

De dames van trainer Ruud van den Broeck kenden een moeilijke start, maar herpakten zich halverwege de eerste helft. Met een voorsprong van vijf doelpunten werden de kleedkamers opgezocht: 16-11. De tweede helft werd deze voorsprong verder uitgebouwd, waardoor er aan het doelsaldo kon worden gewerkt en de thuisoverwinning niet meer in gevaar kwam. Bij een stand van 34-21 klonk het eindsignaal.

Het voelde als een dubbele overwinning voor Garage/Kil Volendam. Behalve dat er aan het doelsaldo gewerkt is, hebben de dames zich aangesloten bij de top-5 van de Eredivisie. De verwachtingen van de Volendammers zijn hierbij ruim overtroffen.

De behaalde vijfde plaats zo vlak voor de winterstop is een echte teamprestatie, omdat iedereen tijdens de trainingen bezig is met het teambelang, die te allen tijde voorop staat. Alle energie die er week na week in wordt gestopt, heeft zich zeker uitbetaald.

Voor Garage Kil/Volendam komt de winterstop op een goed moment. Als debutant hebben ze moeten wennen aan het feit dat alles nieuw is, het hoge niveau en de vele zware wedstrijden met als gevolg wat lichte blessures.

Hervat
In het nieuwe jaar wordt de Eredivisie hervat met een uitwedstrijd in Venlo. Garage Kil/Volendam neemt het dan op tegen Cabooter Group/HandbaL Venlo. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 4 januari om 19:00 uur in sporthal Craneveld.