Garage Kil/Volendam wint Smit Bokkum Cup

Garage Kil/Volendam wint Smit Bokkum Cup

maandag 02 september 2019

Garage Kil/Volendam had afgelopen zondag de tweede editie van de Smit Bokkum Cup. Net als het voorgaande jaar won de ploeg van Ruud van den Broeck het toernooi dat werd gehouden in sporthal Opperdam. De dames uit Volendam namen het op tegen Green Park Aalsmeer en Foreholte uit de Eerste Divisie en Eredivisionist Westfriesland/SEW.

De Volendammers wonnen hun eerste wedstrijd van het toernooi met tien punten verschil van Green Park Aalsmeer: 20-10. Ook de tweede wedstrijd tegen Foreholte, dat afgelopen seizoen degradeerde van het hoogste niveau, werd ruim met 28-16 gewonnen. De op papier sterkste tegenstander wachtte als laatste opponent. SEW uit Nibbixwoud, komend seizoen een tegenstander in de Eredivisie en de voormalige club van onder meer Ellen Overman en Eline Wit, werd ook overtuigend verslagen: 30-20. Door de overwinning prolongeerde Garage Kil/Volendam de Smit Bokkum Cup. Vorig jaar bleven de oranjehemden ook ongeslagen in een toernooi met DSVD, Westlandia en het tweede team van SEW als tegenstanders.

Debuutseizoen
Garage Kil/Volendam debuteert komende zaterdag in de Eredivisie. In sporthal Opperdam neemt de ploeg het om 19:25 uur op tegen JuRo Unirek/VZV.

Resultaten Garage Kil/Volendam:
Garage Kil/Volendam - Green Park Aalsmeer: 20-10
Garage Kil/Volendam - Foreholte: 28-16
Garage Kil/Volendam - Westfriesland/SEW 30-20