Gelijkspel in eerste duel voor Jong BodyResults/Volendam

maandag 02 september 2019

Jong BodyResults/Volendam speelde dit weekend de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. BFC uit Beek stond op het programma, BFC bleek het afgelopen seizoen een gewaagde tegenstander te zijn en van te voren wist iedereen dat het geen makkelijke wedstrijd ging worden. Vorig jaar werd er in de nacompetitie twee keer gewonnen van BFC dus de wedstrijd werd vol goede moed begonnen.

In de basis startte Martijn de Groot, Milo Bos, Jari Boer, Jordan Beukman, Beau Molenaar, Diego Jacobs, onder de lat begon Michiel van Gils.
De wedstrijd begon en in de begin fase kwam Volendam nog goed mee met BFC. Maar na de 2-2 liep BFC met een hard tempo over de Volendammers heen en al snel stond er een stand van 2-9 op het scorebord. Hier werd duidelijk dat er uit een ander vaatje getapt moest worden mocht er nog een goed resultaat neergezet worden. Aan de hand van Noah van Wieringen zetten de Volendammers de achtervolging in en liepen in tot 6-10. De nieuwkomer Stefan van Gils liet gelijk zien waarom hij naar Volendam is gekomen en maakte twee doelpunten op rij, met een stand van 8-11 op het scorebord werd duidelijk tot de wedstrijd nog alle kanten op kon.  Voor rust pakte BFC een twee minuten tijdstraf, hierdoor liepen de Volendammers in tot een stand van 10-13. Bij deze stand klonk ook gelijk het rustsignaal.

Na wat tactische aanwijzingen en een keeperswissel (Mike Zwarthoed werd ingebracht) werd de tweede helft begonnen. De Volendammers begonnen scherp aan de tweede helft en het scoreverloop ging gelijk op. Het was tot aan 16-16 dat de Volendammers gelijk kwamen. Vanaf hier was Volendam duidelijk de betere partij, met een penalty van Mark Schilder was de eerste voorsprong te pakken. Met een sterk keepende Mike Zwarthoed achter de dekking was de stand met nog twee minuten te spelen 19-17 in het voordeel van de Volendammers. In deze twee minuten wist BFC twee keer te scoren en klonk het eindsignaal bij een stand van 19-19. Er zat deze wedstrij meer in voor de ploeg van coach Martijn Cappel. Volgend weekend wacht op zateragavond om 21:00 uur een wedstrijd in het Brabantse Oss.

De Cafetaria Arnold Man of the Match was Mike Zwarthoed en Runner-Up Stefan van Gils.

Doelpuntenmakers: Stefan van Gils 3, Noah van Wieringen 3, Rick Zwarthoed 2, Beau Molenaar 2, Diego Jacobs 2, Milo Bos 2, Martijn de Groot 1, Wessel Blokzijl 1, Marc Kok 1, Henri Karregat 1, Mark Schilder 1 (1).