Gemiste kansen nekken HV KRAS/Volendam in Tongeren

maandag 04 februari 2019

HV KRAS/Volendam is zondag in Tongeren tegen een onnodige nederlaag aangelopen. De vele gemiste kansen lagen ten grondslag aan de 26-25 nederlaag op Belgisch grondgebied.

Tongeren sloeg in het openingskwartier met 7-3 een eerste gaatje. Vijf minuten voor de pauze bracht Léon van Schie de oranjehemden, die het nog steeds moesten doen zonder de geblesseerde Geert Hinskens, Dennis Schellekens en Marc Kok, met 10-10 op gelijke hoogte.

Volendam kwam na de rust (14-12) telkens terug tot één treffer, maar door de vele gemiste kansen lukte het de dijkbewoners niet om op voorsprong te komen. De gasten bouwden bij 26-25 aan hun laatste aanval, maar Marnix Roos trof in de slotseconden de lat. Florent Bourget was met zes goals de trefzekerste Volendammer.

Door de winst van concurrenten Bevo en Aalsmeer is de begeerde vierde plaats, die rechtgeeft op deelname aan de Final 4 van de BENE-League, verder uit zich geraakt. Het thuisduel van komende zaterdag tegen Bevo is de volgende cruciale wedstrijd voor de Volendammers.

Tongeren - HV KRAS/Volendam: 26-25 (14-12).
Scores HV KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Mike Zwarthoed; Florent Bourget 6, Igor Mrsulja 5, Robin Jansen 5, Marnix Roos 4, Leon Geus 2, Jordy Baijens 2, Zarko Curic 1, Sander Visser, Leon Geus, Tim Claessens, Jaap Beemsterboer.