HV KRAS/Volendam behoudt ongeslagen thuisstatus en wint van Sporting NeLo

zondag 04 november 2018

HV KRAS/Volendam heeft ook zijn vierde thuiswedstrijd in de BENE-League dit seizoen omgezet in een overwinning. Concurrent Sporting Nelo werd met een 27-25 overwinning naar huis gestuurd.

De redelijk chaotische wedstrijd ging in het eerste gedeelte van de eerste helft nog gelijk op. De thuisploeg moet het nog steeds doen zonder Gerrie Eijlers, die kampt al weken kampt met een pijnlijke zenuw in de rug. Collega-keeper Dennis Schellekens is nog herstellende van een voetblessure, maar was fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen.

Mede dankzij de productie van de volledig herstelde Geert Hinskens, topschutter met vijf treffers, sloeg KRAS/Volendam in de slotfase van het eerste bedrijf met 14-11 een gaatje. Met rust leidde de ploeg van trainer Peter Portengen met 15-13.

De thuisploeg handbalde zich stoïcijns naar een riante voorsprong van 22-15 halverwege de tweede helft. Nelo moest het toen al doen zonder Robin Schoenmaker, die al in de eerste minuut van de tweede helft tegen zijn derde tijdstraf aan liep. De oranjehemden verslapten daarna iets, waardoor Nelo zowaar nog kans rook er stiekem met een resultaat vandoor te gaan. In de tumult die in de slotfase ontstond werd Martin Vlijm, voormalig trainer van KRAS/Volendam en momenteel oefenmeester van Nelo, bestraft met zijn derde tijdstraf en mocht ook hij dus inrukken. Maar met de 27-25 eindstand lieten de Volendammers het écht spannend niet worden.

HV KRAS/Volendam – Sporting Nelo: 27-25 (15-13). Rode kaart: 31. Schoenmaker, 57. Vlijm (beiden Sporting Nelo).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens 1, Michiel van Gils; Geert Hinskens 5/1, Jordy Baijens 3, Léon van Schie 3, Robin Jansen 3, Igor Mrsulja 3/2, Florent Bourget 3/2, Leon Geus 2, Sander Visser 1, Tim Claessens 1, Marnix Roos 1, Jaap Beemsterboer 1, Marc Kok, Zarko Curic.