HV KRAS/Volendam laat Supercup aan Aalsmeer na bloedstollend gevecht

HV KRAS/Volendam laat Supercup aan Aalsmeer na bloedstollend gevecht

maandag 26 augustus 2019

Green Park Aalsmeer en HV KRAS/Volendam hebben het handbalseizoen op spectaculaire wijze afgetrapt. De strijd om de Supercup tussen landskampioen Aalsmeer en bekerwinnaar HV KRAS/Volendam werd een ware thriller die tot aan de laatste seconde spannend was. Uiteindelijk wonnen de zwarthemden uit de bloemstad met miniem verschil: 28-27.

Een speciale ontmoeting was het voor Erik Blaauw. De spelverdeler maakte niet alleen zijn debuut voor KRAS/Volendam, dat deed hij ook nog eens tegen zijn oude teamgenoten van Aalsmeer. En niet zonder succes, want Blaauw was goed voor maar liefst negen treffers.

Met Stefan Schilder als vervanger van de geblesseerde Jordy Baijens startten de Volendammers sterk aan het duel. Met goals van Leon Geus (2x), Robin Jansen en Tim Claessens leidde KRASVolendam met 1-4. De ploeg van de nieuwe trainer Hans van Dijk werd daarbij geholpen door een stabiele dekking en een sterke Gerrie Eijlers, die in de eerste vijf minuten gelijk twee penalty’s van Aalsmeer onschadelijk maakte. Blaauw zorgde tien minuten voor rust voor een marge van vier: 6-10.

Daarna waren de oranjehemden het even kwijt en ploften er ook wat ogenschijnlijk houdbare ballen achter Eijlers. Aalsmeerder Tim Bottinga knalde luttele seconden de 14-14 ruststand op het bord.

Na de pauze gunden de teams elkaar nauwelijks ruimte in de score. Tot aan de slotminuten hielden de teams elkaar in het vizier. Niko Blaauw, broertje van Erik, gooide anderhalve minuut voor tijd de naar later bleek winnende goal (28-27) tegen de touwen van een penalty. Het kwam tot de laatste seconde. Erik Blaauw gooide de laatste vrije worp van de wedstrijd echter in de Aalsmeer-muur, waarna het team van Bert Bouwer een feestje kon starten.

Komend weekend maken de Volendammers zich op voor het Europese avontuur in de EHF Cup. Het Kroatische RK Porec is gastheer van de heenwedstrijd in de eerste kwalificatieronde. Een week later, op zaterdag 7 september, is de return in Volendam.

Green Park Aalsmeer – HV KRAS/Volendam: 28-27 (14-14). Rode kaart: 60. Benghanem (Aalsmeer, derde tijdstraf).
Topscorers HV KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Dennis Schellekens; Erik Blaauw 9, Tim Claessens 5, Robin Jansen 3, Florent Bourget 2, Stefan Schilder 2, Leon Geus 2, Ognjen Lekovic 2, Sander Visser 1, Robin Nagtegaal 1, Jeroen Roefs, Collin de Vette.