HV KRAS/Volendam legt het af tegen volwassen OCI-Lions

maandag 10 december 2018

HV KRAS/Volendam is zijn ongeslagen status in thuiswedstrijden kwijt. OCI-Lions was afgelopen zaterdag in de Opperdam de terechte winnaar: 26-30.

Behalve in de openingsfase, waarin beide teams de doelpunten tot 6-6 nog gelijk verdeelden, straalde Lions uit dat het de wedstrijd in handen had. Het gemis van de geblesseerde Jaap Beemsterboer was voelbaar. Het meeste gevaar kwam van Robin Jansen en Jordy Baijens, die uiteindelijk elk zes treffers lieten aantekenen. Het was aan doelman Dennis Schellekens te danken dat Lions niet al direct de wedstrijd besliste. Sander Visser verkleinde acht seconden voor rust de marge naar twee, maar nog voor de zoemer lag de bal er alweer aan de overkant in: 14-17.

De Volendammers kwamen slecht uit de kleedkamer en scoorde in de eerste veertien minuten na de pauze slechts twee keer. Hierdoor liepen de gasten uit naar 16-22. Hoewel het spel van de thuisploeg niet beter werd, kwam het in de slotfase met 24-26 zowaar nog gevaarlijk dichtbij. Het tempo ging omhoog en aanvallend liep het iets beter. Met twee treffers hielp oud-Volendammer Jasper Adams Lions echter definitief aan de zege: 26-30.

HV KRAS/Volendam - OCI-Lions: 26-30 (14-17).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Mike Zwarthoed; Jordy Baijens 6, Robin Jansen 6, Marnix Roos 3, Zarko Curic 3, Marc Kok 2, Sander Visser 2, Florent Bourget 2/1, Geert Hinskens 1, Léon van Schie 1, Tim Claessens, Igor Mrsulja, Leon Geus.