HV KRAS/Volendam verslaat Hurry-Up in slotfase

maandag 03 december 2018

HV KRAS/Volendam boekte zondagmiddag een belangrijke overwinning op JD Techniek Hurry-Up. In een spannende wedstrijd stelden de Volendammers in de slotfase de overwinning veilig: 32-31.

De thuisploeg had de grootste moeite met Hurry Up. De oranjehemden kropen na een 5-10 achterstand voor rust met 15-17 iets dichterbij. Jaap Beemsterboer zette KRAS/Volendam na tien minuten in de tweede helft voor het eerst op voorsprong: 21-20. Tot de laatste minuut bleef het stuivertje wisselen, tot Schellekens het beslissende schot van Hurry-Up-cirkelspeler Dragan Vrgoc keerde. Even daarvoor schoot Sander Visser de 32-31 binnen. In de slotminuten zag Hurry Up-speler Ronald Suelmann nog de rode kaart toen hij Léon van Schie bij een omschakelmoment omverliep.

De overwinning is een belangrijke, aangezien de vier beste Nederlandse teams van de BENE-League zich plaatsen voor de play-offs om de landstitel. Het verschil tussen KRAS/Volendam, dat op die ‘ranglijst’ vierde staat, en nummer vijf van Hurry-Up is gegroeid naar zes punten. Tevens is de achterstand op plaats vier van de grensoverschrijdende competitie, dat weer recht geeft op deelname aan de Final 4, nog maar één punt.

De BENE-League is inmiddels halverwege. Komende zaterdag neemt KRAS/Volendam het thuis op tegen OCI-Lions.

HV KRAS/Volendam - JD Techniek Hurry-Up: 32-31 (15-17). Rode kaart: 59. Suelmann (Hurry-Up).
Topscorers HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens 1, Mike Zwarthoed; Igor Mrsulja 5, Leon Geus 5, Jaap Beemsterboer 5, Sander Visser 4, Jordy Baijens 4, Florent Bourget 3, Marnix Roos 2, Robin Jansen 2, Léon van Schie 1, Zarko Curic 1, Tim Claessens, Marc Kok, Geert Hinskens.