Jong BodyResults/Volendam wint tweeluik van BFC

dinsdag 23 april 2019

De eerste wedstrijd van het tweeluik vond afgelopen zaterdag plaats. De ploeg van Martijn Cappel en Marco Beers reisde af naar het verre Beek. Een rumoerige wedstrijdvoorbereiding en een kleine selectie maakte de uitgangspositie niet geweldig voor de Volendammers. Dit was aan het begin van de wedstrijd echter niet te zien. Het ging gelijk op tussen beide ploegen en Jong BodyResults/Volendam ging de kleedkamer in met één puntje achterstand.

In de tweede helft verloor Volendam eventjes de scherpte en gaf het BFC de ruimte om uit te lopen. De ervaren Limburgse ploeg maakte hier goed gebruik van. De kleine wedstrijdselectie van Volendam raakte uitgeput en het tempo van het spel ging omlaag. Uiteindelijk ging Jong BodyResults/Volendam onnodig van het veld met een nederlaag van 33-27.

Cafetaria Arnold Man of the Match: Lars van den Broek
Cafetaria Arnold Runner-Up: Niels Kalter

De tweede wedstrijd werd maandag gespeeld. De Volendammers waren gebrand op een revanche en de selectie was weer aangesterkt ten opzichte van zaterdag. Een nederlaag van zes punten moest goed gemaakt worden om dit duel winnend af te sluiten. Deze taak namen de spelers mee het veld op en leidde tot een goed begin aan de wedstrijd. Volendam zette dit goede begin om in een voorsprong van drie punten die zij mee de kleedkamer in namen bij 14-11.

Volendam bouwde langzaam de voorsprong uit en liet snel en verzorgd handbal zien. De dekking stond goed in combinatie met de keepers Mike Zwarthoed en Tim Jonk en dit zorgde voor weinig tegendoelpunten. Dekkingsleider Diego Jacobs zette goed de lijnen uit in de verdediging, waardoor BFC de Volendamse dekking niet wist te passeren. Het waren voornamelijk afstandsschoten waarmee zij de keeper probeerden te verschalken. Uiteindelijk bleek dit niet genoeg en vergrootte Volendam de voorsprong naar zeven punten. Met een eindstand van 29-22, was de nederlaag van zaterdag goed gemaakt en kwam Volendam terecht als winnaar uit het tweeluik.

Cafetaria Arnold Man of the Match: Beau Molenaar
Cafetaria Arnold Runner-Up: Diego Jacobs