KRAS/Volendam en VIVE Kielce vermaken publiek

donderdag 22 augustus 2019

Het oefenduel tussen KRAS/Volendam en Poolse topclub PGE VIVE Kielce van woensdagavond was een bijzondere gewaarwording. Voor de jonge ploeg van trainer Hans van Dijk was het vooral een mogelijkheid om te ruiken aan hoe het er in de top van Europa aan toe gaat. Dat de voormalig Champions League-winnaar op voorhand als grote favoriet werd gezien was duidelijk. Die verhoudingen werden vooral in de tweede helft door de bezoekers uit Oost-Europa onderstreept: 15-35. 

De Polen waren fysiek sterker, geslepener en konden elkaar blindelings vinden. Na een aarzelend begin van Volendamse zijde leek een monsterscore voor Kielce, dat op volle oorlogssterkte naar sporthal Opperdam was afgereisd, in de maak. De oranjehemden rechtten echter knap de rug en kwamen van 1-5 terug tot 5-6. Met het rustsignaal in zicht nam Kielce toch wat verder afstand van de thuisploeg, waardoor de ploegen gingen rusten bij 10-18.

Vrijwel direct na de onderbreking kantelde het duel volledig naar Poolse zijde. Met zeven opeenvolgende treffers werd het 11-26 en beet KRAS/Volendam zich in het restant van het duel steeds vast op de ijzersterke dekking van Kielce. De eindstand van 15-35 was dan ook een weerspiegeling van wat zich op het veld heeft afgespeeld. Al was het voor KRAS/Volendam vooral de mooie ervaring van het spelen tegen een Europese topclub dat telde.

HV KRAS/Volendam – PGE VIVE Kielce: 15-35 (10-18).
Scores KRAS/Volendam:
Dennis Schellekens, Gerrie Eijlers; Robin Jansen 4, Tim Claessens 3, Florent Bourget 2, Robin Nagtegaal 2, Jordy Baijens 1, Sander Visser 1, Leon Geus 1, Ognjen Lekovic 1, Collin de Vette, Erik Blaauw, Jeroen Roefs.