KRAS/Volendam jaagt op zilverwerk in Almere

zaterdag 27 april 2019

Recordwinnaar HV KRAS/Volendam hoopt morgen voor de negende keer de nationale beker te winnen. De ploeg van trainer Peter Portengen neemt het morgen in de bekerfinale om 16 uur in het Topsportcentrum Almere op tegen OCI-Lions.

De Limburgers bleken in de voorgaande ontmoetingen dit seizoen niet de ideale match voor KRAS/Volendam. De ploegen stonden dit seizoen al drie keer eerder tegenover elkaar en die keer was het Lions dat als winnaar uit de strijd stapte. In de openingswedstrijd van de BENE-League gingen de Volendammers in Sittard met 32-27 onderuit, terwijl ook de tweede ontmoeting in sporthal Opperdam voor Lions was: 26-30. In de nacompetitie maakte KRAS/Volendam er lange tijd een spannende wedstrijd van, maar een mindere fase luidde opnieuw een nederlaag in: 25-28.

De resultaten uit het verleden zullen er morgen echter niet toe doen. Naast dat KRAS/Volendam in eerdere wedstrijden tegen Lions steevast met veel blessures kampte, heeft de ploeg ook aangetoond te kunnen pieken op momenten dat het erop aankomt. Zo wonnen de oranjehemden in eigen huis met 19-18 van regerend landskampioen Green Park Aalsmeer, waardoor het in de race bleef voor de Final4 van de BENE-League. Daarnaast werd ook Herpertz Bevo Hc, dat vorig jaar de beker won, in de nacompetitie tweemaal overtuigend geklopt. Ook hier waren goede resultaten noodzakelijk om in de race te blijven voor een prijs. Morgenmiddag zal er in het Topsportcentrum Almere opnieuw een piekmoment moeten komen. Een piekmoment dat een mooie prijs kan opleveren voor KRAS/Volendam.

Nog geen kaarten voor de bekerfinale? Klik dan hier.

Livestream en radioverslag
Voor de thuisblijvers wordt er een livestream geregeld door het NHV. De link voor deze uitzending vind je hier. Ook wordt er op LOVE Radio live verslag gedaan van de wedstrijd. Dit is te volgen via LOVE Radio, LOVE TV, via de RTVLOVE-app of een livestream van het radiostation.