KRAS/Volendam ruim langs LIONS

zaterdag 19 september 2020
KRAS/Volendam nam het zaterdag in de tweede speelronde van de HandbalNL League op tegen het nog ongeslagen KEMBIT-LIONS. In de Stadssporthal in Sittard hadden de Volendammers iets goed te maken na het verlies tegen JD Techniek Hurry-Up van twee weken eerder.

KRAS/Volendam maakte in het begin nog een wat onzekere indruk, het tempo lag laag en er moest extra hard gewerkt worden voor ieder doelpunt dat werd gemaakt. Ook vielen er makkelijke en snelle tegendoelpunten vanuit Limburg Lions. Het liep gelijk op en de ploegen waren aan elkaar gewaagd.  Na een 11-10 voorsprong voor de Volendammers kon de ploeg van Hans van Dijk een gaatje slaan. Hierdoor kregen de oranjehemden wat lucht door wat afstand te creëren van Limburg. Volendam begon eindelijk te lopen en de doelpunten vielen makkelijker dan voorheen. Door mooie loopwegen en combinaties met de cirkel vielen er gaten in de Limburgse dekking. Mede door een goede dekking leverde het veel vertrouwen op voor de Noord Hollanders en bood het perspectief voor in de tweede helft, die de Volendammers begonnen met een 12-16 voorsprong.

Mindere periode
Volendam kwam goed uit de kleedkamers, de oranjehemden hielden de marge vast en dat leverde rust en overzicht op met mede door de scores van Jordy Baijens, Jorn Smits en Erik Blauw. Aan de kant van Lions moest een antwoord komen om de wedstrijd nog te kunnen keren, ondanks de vele doelpunten van Joris Baart konden de Limburgers de wedstrijd niet meer naar zich toetrekken, hoewel ze nog wel tot een marge van drie terug kwamen door een mindere periode van Volendam.

Het keerpunt van de wedstrijd was het moment dat er een dubbele tijdstraf werd uitgedeeld aan de Limburgse kant, hierdoor kon Volendam een gat slaan en liep het tien minuten voor het eind weg bij LIONS met negen doelpunten verschil. Jordy Baijens zorgde ervoor dat de wedstrijd in het slot werd gegooid door goede onderscheppingen vielen de doelpunten achter elkaar. Uiteindelijk is de wedstrijd dik verdiend gewonnen met een eindstand van 24-30 in het voordeel van KRAS/Volendam.

Opluchting
Doordat de wedstrijd al redelijk vroeg in de tweede helft beslist werd zorgde dat voor veel vreugde en opluchting binnen de selectie. Daarnaast was dit de eerste winstpartij van het nieuwe seizoen. Mede door het feit dat er twee weken geleden nipt werd verloren van Hurry up, is het de oranjehemden niet in de koude kleren gaan zitten. Volgende week wacht in sporthal Opperdam een treffen met Herpertz Bevo Hc. Die wedstrijd begint om 19:00 uur.

KEMBIT-LIONS - KRAS/Volendam 24-30 (12-16)