KRAS/Volendam thuis tegen HC Visé BM

donderdag 17 oktober 2019

KRAS/Volendam krijgt zaterdag in de achtste speelronde van de BENE-League bezoek uit België. De ploeg van trainer Hans van Dijk neemt het in sporthal Opperdam op tegen HC Visé BM. De wedstrijd wordt om 19:00 uur gespeeld.

De Volendammers verloren afgelopen zaterdag een uitduel bij The Dome/Handbal Houten. De oranjehemden zagen de thuisploeg na ruim een kwartier op voorsprong komen, maar vochten zich terug tot een ruststand van 15-14. Na de pauze kwam KRAS/Volendam bij 20-24 op een ruime voorsprong, maar gaf het duel in de laatste tien minuten volledig uit handen en verloor met 32-27.

Vijfde plaats
Visé bezet momenteel de vijfde plaats in de BENE-League. De Franstalige Belgen verloren afgelopen week met 31-36 van de landgenoten van Sporting Pelt. Eerder toonden zij zich wel sterker dan promovenda Houten (40-21) en HC AtomiX (25-33).

Tijd tekort
KRAS/Volendam verloor afgelopen seizoen twee keer van Visé. Het duel in België eindigde in 28-25. In sporthal Opperdam ging de ploeg uit het vissersdorp op zoek naar revanche, maar kwam al snel ruim op achterstand. De thuisploeg vocht zich in de tweede helft echter knap terug in de wedstrijd en kwam tijd tekort om de score volledig om te buigen. Het duel ging daardoor met 31-32 verloren.

Transfers
Met Rudi Schenk heeft Visé afgelopen zomer een nieuwe doelman aangetrokken. De 31-jarige handballer kwam over van OCI-Lions. Ook werden de gelederen versterkt met Pierre Brixhe (rechterhoek), Sébastien Danese (linkeropbouw), Bartosz Kedziora (middenopbouw) en Thomas Mormont (cirkelspeler).

Hamza Hadzic
Met Hamza Hadzic heeft Visé momenteel de topscorer van de BENE-League. De middenopbouwer uit Bosnië en Herzegovina was al goed voor 56 treffers.

Live en tickets
De kaarten voor de wedstrijd zijn te verkrijgen bij de ingang van sporthal Opperdam. Ook is het mogelijk om vooraf te reserveren. Niet bij de wedstrijd aanwezig? De verrichtingen van KRAS/Volendam zijn ook te volgen via een livestream.