KRAS/Volendam verslaat Handbal Houten

KRAS/Volendam verslaat Handbal Houten

zaterdag 08 februari 2020

HV KRAS/Volendam heeft de eerdere overwinning op HC AtomiX een goed vervolg gegeven. In sporthal Opperdam was de ploeg van trainer Hans van Dijk met 28-24 te sterk voor The Dome/Handbal Houten. De Volendammers naderen Green Park Aalsmeer hiermee tot op één punt.

Gesteund door het eigen publiek nam de thuisploeg direct het initiatief, maar wist het Houten niet direct van zich af te schudden. Mede door doelpunten van Florent Bourget, Jordy Baijens, Sander Visser en Jort Neuteboom sloeg KRAS/Volendam meermaals een gat van twee punten. De bezoekers - met voormalig KRAS/Volendam-spelers Tom Zwarthoed en Sonni de Jongen in de gelederen- knokten zich echter steeds terug. Vlak voor het rustsignaal waren de ploegen bij 12-12 in balans, maar wist KRAS/Volendam de score op de valreep naar 14-12 te tillen.

Uitblinkende Eijlers
Na de onderbreking slaagde KRAS/Volendam erin de bezoekers op afstand te houden. Dit doordat de uitblinkende Gerrie Eijlers de opponent regelmatig van scoren weerhield. Aan de overzijde benutte KRAS/Volendam veel van zijn kansen en werd de marge van twee vergroot naar vijf. Houten wist niet meer dichterbij te kruipen en werd met 28-24 verslagen.

Averij in Hasselt
Ruim een uur later kreeg KRAS/Volendam goed nieuws uit België. Green Park Aalsmeer liep averij op bij Hubo Initia Hasselt (26-23), waardoor het verschil met KRAS/Volendam nog maar een punt bedraagt. De oranjehemden maken met de provinciegenoten uit wie het laatste ticket voor nacompetitie om het kampioenschap krijgt.

Visé
Komend weekend wacht KRAS/Volendam een uitduel met HC Visé BM. In Hall Omnisport de Visé begint de wedstrijd om 20:15 uur.

HV KRAS/Volendam - The Dome/Handbal Houten 28-24 (14-12). Rood: Stijn Hoefnagels (Handbal Houten / derde tijdstraf)
Scores KRAS/Volendam:
Gerrie Eijlers, Dennis Schellekens, Mike Zwarthoed; Florent Bourget 7/4, Sander Visser 7, Erik Blaauw 4, Jordy Baijens 3, Robin Jansen 3, Jeroen Roefs 2, Jort Neuteboom 2, Tim Claessens, Robin Nagtegaal, Stefan van Gils, Collin de Vette, Ognjen Lekovic, Leon Geus.

Foto: Klaas Smit