KRAS/Volendam verspeelt kostbare overwinning in slotseconden

zondag 10 februari 2019

HV KRAS/Volendam heeft zaterdag een overwinning door de vingers laten glippen. De Volendammers stonden tegen concurrent Herpertz Bevo Hc in de slotseconden op een 28-27 voorsprong, maar zagen de bezoekers met een strafworp alsnog langszij komen: 28-28. Door de puntendeling lopen de aspiraties om de Final 4 te bereiken een flinke knauw op.

De thuisploeg had het in de openingsfase lastig met de Limburgers en kwamen op een 3-6 achterstand. KRAS/Volendam miste op zijn beurt veel mogelijkheden om Bevo pijn te doen. Tegen het einde van de eerste helft kwamen de oranjehemden beter in de wedstrijd, wat zelfs resulteerde in een voorsprong met rust: 15-14.

Na de pauze werd het verschil zelfs iets vergroot bij 17-15. KRAS/Volendam kwam echter niet echt los en zagen Bevo bij 20-20 en 23-23 weer langszij komen. In de slotfase leek Gerrie Eijlers zijn ploeg de overwinning te bezorgen met een aantal fraaie reddingen, terwijl Robin Jansen voor een 28-26 voorsprong zorgde. De ploeg uit Panningen kwam echter weer terug tot 28-27, maar leek het onderspit te moeten delven toen zij een twee minutenstraf en een strafworp tegen kregen. KRAS/Volendam benutte het buitenkansje echter niet.

In de slotseconden speelde de Volendamse defensie de bal terug op Eijlers, met een vrije bal voor Bevo als gevolg. De doelman kreeg daaropvolgend echter plotseling een rode kaart wegens tijdrekken, waarna de bezoekers een strafworp kregen en deze benutten: 28-28.

HV KRAS/Volendam – Herpertz Bevo Hc 28-28 (15-14). Rode kaart: 53. Jaap Beemsterboer, 59. Gerrie Eijlers (beiden HV KRAS/Volendam).
Topscorers HV KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Michiel van Gils; Jaap Beemsterboer 6, Léon van Schie 5, Igor Mrsulja 4, Robin Jansen 3, Sander Visser 3, Tim Claessens 3, Jordy Baijens 2, Marnix Roos 1, Florent Bourget 1, Marc Kok, Leon Geus.