KRAS/Volendam versterkt zich met Roefs

maandag 08 april 2019

Jeroen Roefs speelt komend seizoen voor HV KRAS/Volendam. De cirkelspeler komt over van OCI-Lions en kijkt uit naar het verenigingsleven in het vissersdorp.

De twintigjarige Roefs begon zijn handbalcarrière bij DOS’80/Olympia’89 uit Oss en trok later naar Sittard om voor Lions uit te komen. Hier speelde hij eerder al samen met Tim Claessens in de opleidingsploeg. “Ik heb samen met hem op de cirkelpositie gestaan, dus ik ken Tim al heel goed. Ook heb ik bij jeugdteams van Oranje jongens als Sander Visser en Florent Bourget leren kennen. Ik kijk er naar uit om weer met hen samen te kunnen spelen.”

Clubgevoel
Toen KRAS/Volendam interesse toonde ging het balletje al snel rollen voor Roefs. “De club geeft mij de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen. Het lijkt me daarnaast ook heel leuk om het clubgevoel in Volendam te proeven. Bij Lions zijn er geen jeugd- of damesteams, waardoor dat gevoel toch wat minder aanwezig is.”

Met Roefs halen de Volendammers een stevige speler binnen. “Ik ben een harde werker en maak veel gebruik van mijn fysiek”, vertelt de 1,92 meter lange Roefs. “Ik kan goed tikken uitdelen en ontvangen. Maar buiten het veld ben ik vooral een hele lieve jongen.”

Kes: ‘Een ijzersterke verdediger’
“We zijn voor komend seizoen op zoek gegaan naar een cirkelloper die ook in de dekking zijn mannetje kon staan”, vertelt Jan Kes, namens de technische commissie betrokken bij het eerste herenteam. “Zo kwamen we al snel uit bij Jeroen. Hij heeft dit bij de jeugdteams van Oranje en ook bij Lions al bewezen. Zelf wil Jeroen ook graag voor KRAS/Volendam spelen, dus dat is een ideale match. “

Foto: FotoReza