KRAS/Volendam vindt in Leković laatste versterking

KRAS/Volendam vindt in Leković laatste versterking

woensdag 07 augustus 2019

KRAS/Volendam heeft met Ognjen Leković de laatste versterking voor komend seizoen binnen gehaald. De 23-jarige rechteropbouwer komt over van het Macedonische RK Pelister en zorgt bij de Volendamse handbalvereniging voor een ideale situatie in de selectie van trainer Hans van Dijk.

De linkshander staat bekend om zijn snelheid en explosieve acties en zorgt met een goed afstandsschot voor veel doelgevaar. De Montenegrijn, die vaak als ‘Oggy’ wordt aangesproken, kijkt uit naar zijn eerste seizoen in Volendam. “Ik ben erg blij dat ik mijn carrière in Nederland kan vervolgen. De afgelopen weken heb ik al een aantal keren met de selectie meegetraind en ik merk dat de snelle en technische speelwijze mij goed ligt. Mijn nieuwe teamgenoten hebben me goed ontvangen en ik heb veel zin in het seizoen.”

Kes: ‘Twee spelers en een talent daarachter’
Ook Jan Kes, betrokken bij de scouting voor het eerste herenteam, is erg blij met de komst van Leković. “We hebben met de staf de afgelopen maanden flink moeten puzzelen. Dit mede doordat we van trainer zijn gewisseld. Zo zaten we rond april nog in de situatie dat de positie van rechteropbouwer werd ingevuld door Marnix Roos en Geert Hinskens. Alleen kwam dit door de blessure van Geert en de transfer van Marnix naar Füchse Berlin heel anders uit. Gelukkig zijn Hans en het team om hem heen snel rond gekomen met Collin de Vette als vervanger. Alleen hadden we nog een extra versterking nodig.”

“De spoeling op die positie is namelijk dun”, vervolgt Kes. “In de eigen vereniging is Mike Peerdeman een van de grootste kandidaten, maar door zijn recente knieblessure is hij op dit moment nog een ietwat onzekere factor. We hebben uiteindelijk spelers uitgenodigd voor een trainingsstage en hierbij maakte Ognjen de beste indruk. Ons topsportprogramma past daarnaast goed bij zijn ambities, dus van beide kanten was dit een perfecte match. Met zijn komst is de selectie completer en hebben we een gunstigere situatie gecreëerd, waarbij we per positie met twee spelers en een talent daarachter kunnen werken. We zijn als team achter de selectie erg trots op het bereikte resultaat en verwachten de gestelde clubdoelen te kunnen behalen.”

Foto: Gol.mk