KRAS/Volendam houdt hoop in titelrace na winst op Bevo

KRAS/Volendam houdt hoop in titelrace na winst op Bevo

maandag 22 april 2019

HV KRAS/Volendam heeft maandag zijn laatste strohalm in de titelrace gegrepen. De ploeg van trainer Peter Portengen wervelde in het eigen sporthal Opperdam met 31-23 langs Herpertz Bevo Hc en houdt daarmee zicht op de tweede plaats van de kampioenspoule.

De Limburgers begonnen met zeven veldspelers en zonder keeper extreem aanvallend, maar zagen KRAS/Volendam de eerste twee doelpunten maken. De ploeg uit Panningen kwam bij 3-3 langszij, maar de thuisploeg liep hierna uit door zes doelpunten op rij en reddingen van de sterk keepende Dennis Schellekens. Met rust was deze voorsprong zelfs uitgebouwd naar acht doelpunten: 17-9.

In een fel begin van de tweede helft kreeg Volendam-speler Zarko Curic een directe rode kaart, waarna ook Pim Augustinus van Bevo na een opstootje moest inrukken. Dit gemis leverde KRAS/Volendam echter geen problemen op, want de voorsprong werd tot het eindsignaal in stand gehouden.

Door de overwinning blijven de Volendammers in het spoor van OCI-Lions, dat momenteel de tweede plaats bezet. Koploper Green Park Aalsmeer is inmiddels al zeker van een ticket voor de Best of Three om de landstitel.

HV KRAS/Volendam - Herpertz Bevo Hc 31-23 (17-9). Rood: Curic (Volendam), Augustinus (Bevo).
Scores KRAS/Volendam:
Dennis Schellekens 1, Gerrie Eijlers, Michiel van Gils; Igor Mrsulja 6, Léon van Schie 5, Jordy Baijens 4, Geert Hinskens 3, Sander Visser 3, Robin Jansen 2, Zarko Curic 2, Marnix Roos 2, Tim Claessens 2, Florent Bourget 1, Marc Kok.

Stand Kampioenspoule:
Green Park Aalsmeer 10
OCI-Lions 7
KRAS/Volendam 5
Herpertz Bevo Hc 4