KRAS/Volendam weet weer wat winnen is

zaterdag 30 november 2019

KRAS/Volendam heeft de broodnodige derde overwinning in de wacht gesleept. De ploeg van trainer Hans van Dijk was in sporthal Opperdam met 29-25 te sterk voor Hubo Initia Hasselt en kan eindelijk weer omhoog kijken. 

De oranjehemden wisten de bezoekers uit België al snel op een achterstand te zetten. Bij 4-1 was het eerste gaatje al geslagen, maar Hasselt kwam rond de twintigste minuut helemaal terug en nam zelfs de leiding: 7-8. Het bleek echter het startsignaal van een ijzersterke fase van de Volendammers. Tot aan het rustsignaal werd er geen tegengoal geïncasseerd, terwijl de ploeg zelf zeven keer scoorde via Diego Jacobs (2x), Erik Blaauw (2x), Ognjen Lekovic, Jordy Baijens en Robin Jansen. Met de ruststand van 14-8 had de thuisploeg zich een comfortabele positie verschaft. 

Na de onderbreking werd het score opgevoerd naar 20-12. Bij 25-21 dreigde Hasselt enigszins terug te komen, maar in de slotfase werd het verschil weer vergroot naar zes punten: 27-21. De wedstrijd werd niet meer uit handen gegeven, waardoor KRAS/Volendam voor het eerst sinds 5 oktober (37-32 zege op HC AtomiX) weer twee punten kon bijschrijven.

Noord-Hollandse derby
Met een overwinning op zak werkt KRAS/Volendam toe naar een cruciale fase van het seizoen, waarin een zegereeks noodzakelijk is om nog zich te houden op plaatsing voor de nacompetitie om de landstitel. Komende dinsdag wacht de derby met provinciegenoot Green Park Aalsmeer, waarna Handbal Tongeren (14 december) en JD Techniek Hurry-Up (21 december) op korte termijn nog op de rol staan.  

HV KRAS/Volendam - Hubo Initia Hasselt 29-25 (14-8). Rode kaart: 56. Geus. 
Scores KRAS/Volendam:
Dennis Schellekens, Gerrie Eijlers; Erik Blaauw 10/1, Robin Jansen 5, Robin Nagtegaal 4, Ognjen Lekovic 3, Jordy Baijens 3, Diego Jacobs 2, Collin de Vette 2, Sander Visser, Tim Claessens, Rick Zwarthoed, Florent Bourget, Jort Neuteboom. 

Foto: Klaas Smit