KRAS/Volendam wint NHV-beker in zinderende wedstrijd

dinsdag 30 april 2019

Na twee seizoenen van droogte werd de prijzenkast van HV KRAS/Volendam gisteren weer bijgevuld. De ploeg van trainer Peter Portengen legde in een zinderende finale tegen OCI-Lions beslag op de NHV-beker: 30-31.

De Volendammers begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen met creatief aanvalsspel en een stevige dekking op een 4-6 voorsprong. Dit was mede door een aantal goede stops van doelman Gerrie Eijlers. Hierna ging het bij de oranjehemden minder lopen, sloeg Lions terug en verdween de voorsprong: 11-7. Volendam kreeg kort daarna een volgende tik te verwerken toen Geert Hinskens uitviel met een op het oog zware knieblessure. Tot aan de rust bleven het de Limburgers die de lakens uitdeelden en gingen halverwege met 16-11 aan de leiding.

Na de thee stond plotseling weer het Volendam van de eerste tien minuten op het veld. Via Sander Visser kwam KRAS/Volendam bij 17-17 al snel gelijk. Ook Dennis Schellekens, die Eijlers na rust tussen de palen verving, leverde een groot aandeel met katachtige reddingen. De sluitpost incasseerde in het eerste kwartier na rust slechts twee doelpunten.

Daar waar Schellekens zijn ploeg meermaals op de been hield verzuimde Volendam aan de overzijde om Lions pijn te doen. De tegenstander uit Limburg profiteerde hiervan en sloeg bij 21-19 een klein gat. Volendam toonde zich echter veerkrachtig en dwong via Jordy Baijens in de absolute slotseconden een verlenging af: 24-24.

Hier sprong Volendam wel goed met de kansen om en kwam, gesteund door ruim driehonderd uitzinnige supporters, in het tweede deel van de verlenging op een 27-29 voorsprong. De beslissing viel in de laatste seconden toen Eijlers bij 30-31 zijn voet achter een strafworp van Serge Heijnen kreeg. Wat volgde was een grote ontlading voor het binnenslepen van de achtste nationale beker.