KRAS/Volendam wint kraker in Sittard

zaterdag 11 mei 2019

HV KRAS/Volendam heeft de plaatsing voor de Best of Three van de Eredivisie weer geheel in eigen hand. De ploeg van trainer Peter Portengen won zaterdag in een absolute kraker van OCI-Lions en gaat op doelsaldo langs de Limburgers: 24-26. Hierdoor bezetten de oranjehemden momenteel de tweede plaats van de kampioenspoule.

De Volendammers begonnen slap aan de wedstrijd en keken al snel tegen een 4-0 achterstand aan. Pas na acht minuten scoorde Jordy Baijens de eerste treffer voor KRAS/Volendam. Het verschil bleef tot de twintigste minuut gehandhaafd, waarna er een sterke fase aanbrak voor de bezoekers. Door doelpunten van Jaap Beemsterboer, Sander Visser, Robin Jansen en Zarko Curic kwam de ploeg bij 9-9 gelijk om vervolgens zelfs op voorsprong te komen. Met een ruststand van 10-10 lag alles nog open in de tweede helft.

Kort na rust sloeg Lions weer een gat van drie punten, maar toonde KRAS/Volendam zich opnieuw veerkrachtig. Bij 14-14 werd het weer gelijk waarna er een nek aan nek race begon. Bij 23-23 weerhield doelman Dennis Schellekens de thuisploeg van scoren, waarna KRAS/Volendam zijn slag sloeg. Via Igor Mrsulja en Baijens werd het 23-25 en konden de Volendammers dit verschil tot aan het eindsignaal vasthouden: 24-26.

Door de overwinning passeert KRAS/Volendam de ploeg uit Sittard op de ranglijst. Met nog een wedstrijd te gaan hebben de Volendammers aan een overwinning op Green Park Aalsmeer genoeg om zich te plaatsen voor de Best of Three.

Een bericht gedeeld door HV KRAS/Volendam (@handbalvolendam) op

OCI-Lions - HV KRAS/Volendam 24-26 (10-10). Rode kaart: Roel Adams (3x tijdstraf / Lions).
Scores KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Dennis Schellekens, Michiel van Gils; Robin Jansen 7, Jordy Baijens 4, Léon van Schie 4, Igor Mrsulja 4, Leon Geus 2, Zarko Curic 2, Jaap Beemsterboer 1, Sander Visser 1, Florent Bourget 1, Marnix Roos, Tim Claessens, Marc Kok.

Foto's: FotoReza