Leerzaam NK voor Jongens B1

maandag 15 april 2019

De Jongens B1 van HV KRAS/Volendam was zaterdag in het Amsterdamse Sporthallen Zuid aanwezig voor het Nederlands Kampioenschap van hun leeftijdscategorie. De ploeg van trainer Marco Woltersom liet een goede indruk achter en werd op het leerzame toernooi uiteindelijk zevende van Nederland.

De Volendammers waren ingedeeld in Groep B bij de leeftijdsgenoten van Snelwiek Rotterdam, Olympia'89/DOS'80 en Green Park Aalsmeer. De oranjehemden openden tegen Snelwiek en wonnen met 13-16. De tweede wedstrijd tegen Olympia ging echter met 16-20 verloren, waarna ook de latere finalist Aalsmeer te sterk bleek: 6-17.

Volendam sloot het toernooi af met een wedstrijd tegen Wematrans/Quintus, welke overtuigend met 20-8 werd gewonnen. De toernooiwinst ging uiteindelijk naar HV Hellas, dat na een gelijke eindstand van 18-18 de strafworpen beter nam dan Aalsmeer.

Scheidsrechter
Ook clubscheidsrechter Roos van Beek was actief op het toernooi in Amsterdam. De Volendamse stond, samen met scheidsrechterspartner Carlijn Kleinpenning, aan de leiding van de duels van Hellas tegen JD Techniek/Hurry-Up en Snelwiek tegen Olympia. Na de tweede wedstrijd kreeg het duo te horen dat zij ook de finale mochten fluiten.

Foto's: John Loch