Moeizaam Garage Kil/Volendam verliest van snel VZV

dinsdag 05 oktober 2021

Afgelopen zaterdagavond speelde Garage Kil/Volendam haar tweede thuiswedstrijd tegen JuRo Unirek VZV. Op papier heeft VZV een sterke ploeg die het Volendam knap lastig kan maken.

De openingstreffer komt van de hand van Volendam – waarop de dames van VZV gelijk met een antwoord komen. Onze dames zoeken de verdediging van de gasten flink op maar maken in de beginfase een aantal technische fouten, waarvan VZV gretig gebruik maakt. De stand is na tien minuten spelen dan ook 3-6 in het voordeel van de gasten. VZV is snel en met een aantal break-outs laat het Volendam achter zich liggen. De thuisploeg heeft moeite VZV in te perken. De gasten komen met dubbele cijfers op voorsprong bij een stand van 6-12 na 20 minuten spelen. Toch laat Volendam het hoofd niet hangen. Ze komen terug naar 12-15 na een aantal mooie reddingen en wisselingen van speelsters. Toch weet de thuisploeg dit niet vast te houden. De rust wordt ingegaan met een stand van 13-17.

De tweede helft begint ook weer wat stroef en Volendam weet het verschil niet kleiner te maken. Toch blijven onze dames doorknokken. Ze zetten wat extra aan, VZV zakt iets in en na een aantal rake treffers komt Volendam op 20-22. Nog maar twee puntjes om op gelijke hoogte te komen. Dit spel en tempo doorzetten is nu van belang. Maar VZV laat het hier niet bij zitten. Na een stand van 21-24 zet VZV hun spel in de volgende versnelling. Volendam heeft moeite om te scoren, waardoor VZV met een aantal snelle doelpunten uitloopt naar 21-28 met nog 10 minuten op de klok. VZV is gretig naar de bal en de Volendamse aanval is niet sterk genoeg waardoor de gasten nog meer kunnen uitlopen met snelle break-outs in de slotfase. De eindstand is dan ook 25-34 in het voordeel van de gasten.

Aanstaande zaterdag speelt Garage Kil / Volendam om 19:00 tegen BFC in Beek.