Mrsulja en Curic sluiten Volendam in het hart

Mrsulja en Curic sluiten Volendam in het hart

maandag 24 juni 2019

Spelen in een ver land moet moeilijk zijn. Dit is echter niet hoe Igor Mrsulja en Zarko Curic hun tijd in Volendam hebben ervaren. Vanaf de eerste dag genoten de handballers van hun verblijf in het vissersdorp.

Mrsulja koos bewust voor KRAS/Volendam om zich verder te ontwikkelen als handballer. Bij aankomst in Volendam keek hij direct zijn ogen uit. “Het is een buitengewoon dorp dat alles heeft. De dijk is prachtig met een geweldig uitzicht op zee. Ik had er het gevoel dat ik in mijn tweede huis woonde.” Ook op handbaltechnisch gebied beleefde Mrsulja veel plezier. “Ik heb genoten van het spelen in de oranje tenues. Ik zal de wedstrijden in een volle sporthal Opperdam nooit meer vergeten en het winnen van de NHV Beker gaf het beste gevoel dat ik ooit heb gehad.”

Mrsulja heeft tweeënhalf jaar voor KRAS/Volendam gespeeld en zette zich ook buiten het veld in voor de club. Zo sprong hij regelmatig bij in de kantine en gaf hij trainingen aan jeugdteams. Hij leerde de taal en werd onderdeel van de cultuur. “Ik ben vooral heel gelukkig dat ik zo'n leuk en goed team had. Ik kijk er naar uit om Volendam ooit weer te zien en hoop ook zeker als speler op een dag terug te keren.”

Volendam als sprookje
Ook Curic heeft zijn verblijf in Volendam als positief ervaren. De Kroatische midden- en linkeropbouwer voelde zich gelijk welkom bij de club. “De mensen waren altijd kalm en aardig voor me en ik kon goed met hen opschieten. Ook al was ik iemand uit het buitenland. Ze maakten mijn verblijf heel aangenaam en mede daardoor werd het ook erg leuk.”

“Ik heb het afgelopen seizoen een aantal geweldige momenten beleefd en merk dat ik als speler ben gegroeid. Als club is KRAS/Volendam ook heel goed georganiseerd en de ervaringen die ik hier heb opgedaan zijn nergens mee te vergelijken. Het dorp voelde aan als een sprookje en dat was heel interessant. Ik zal mijn tijd in Volendam altijd koesteren en hoop natuurlijk nog eens langs te kunnen komen.”

Foto: Klaas Smit
Tekst: Handbal Volendam / Savio Molenaar