Olympisch medaillewinnaar Zorko naar Volendam voor individuele trainingen

Olympisch medaillewinnaar Zorko naar Volendam voor individuele trainingen

woensdag 27 februari 2019

In navolging van Ronald van de Kamp heeft HV KRAS/Volendam ook Bozidar Zorko gestrikt voor individuele trainingen. De Sloveense voormalig profhandballer gaat op woensdagmiddag aan de slag met talenten die zich hebben aangemeld en aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Zorko is in zijn eigen spelerscarrière op het hoogste internationale niveau actief geweest en behaalde onder meer een Olympische medaille. In 1999 kwam hij naar Nederland en is sindsdien al bij verschillende verenigingen werkzaam geweest. Meest recentelijk stond hij als hoofdtrainer aan het roer bij het talententeam van de Amsterdamse Eredivisionist OTTO Work Force/VOC.

Met de individuele trainingen van Zorko wordt de samenwerking tussen het Jongens- en Dames HOV verder uitgebouwd. “Om talenten te ontwikkelen zijn extra trainingsuren van groot belang”, vertelt Claus Veerman, samen met Terry Coesel verantwoordelijk voor het Jongens HOV. “Deze trainingen zijn vooral bedoeld voor de jongens en meiden die het echt willen, maar het ook kunnen.”

Stapje voor op concurrentie
Volgens John Kaars, hoofd van het Dames HOV, wordt de nadruk steeds meer op de individuele ontwikkeling van het talent gelegd. “Het doel hiervan is om het niveau van zowel de heren- als de damestak van de vereniging te verhogen. Dit gaan we doen met individuele trainingen, naast de normale teamtrainingen. De verwachting hiervan is dat de talenten door deze extra trainingsuren een stapje voor krijgen op de concurrentie. We zijn dan ook heel blij dat een ervaren trainer als Bozidar ons hierbij komt helpen.”

Vooralsnog is met Zorko afgesproken dat hij een maand lang zijn trainingen komt geven. Wanneer er onder de talenten van KRAS/Volendam genoeg animo is zal dit voor onbepaalde tijd worden verlengd. “Wij verwachten dat deze proefmaand succesvol wordt”, geeft Kaars aan. “Er is namelijk veel vertrouwen in het potentieel van de talenten die onze jeugd rondlopen.”

Aanmelden
Het aanmelden voor de individuele trainingen kan bij Terry Coesel via JongensHOV@handbalvolendam.nl of het telefoonnummer 06-30141988.