Rep: 'Maakte het een topwedstrijd'

woensdag 01 april 2020

In de strijd tegen het coronavirus heeft het kabinet verregaande maatregelen getroffen die ook van invloed zijn op de handbalsport. Hoewel het seizoen al vroegtijdig is beëindigd zijn er veel memorabele momenten geweest. KRAS/Volendam blikt wekelijks terug op een gedenkwaardig jaargang.

Garage Kil/Volendam maakte dit jaar zijn debuut in de Eredivisie. De Volendamse dames kenden direct een sterk begin en boekten op 22 september een historische zege op Borhave. Nicole Rep, keepster van de dameshoofdmacht, blikt terug op de wedstrijd in sporthal Opperdam.

Goede indruk
In de derde speelronde van de Eredivisie kruisten de Volendammers de degens met Borhave. In de twee eerdere wedstrijden kregen de oranjehemden te maken met hoogvliegers OTTO WorkForce/VOC en JuRo Unirek/VZV. Beide duels gingen verloren, maar Garage Kil/Volendam liet een goede indruk achter.

Gezonde zenuwen
Tegen Borhave zou Garage Kil/Volendam gelijk een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen spelen. Het was immers de verwachting dat de ploeg uit Borne een concurrent zou zijn in de strijd om handhaving in de Eredivisie. “Daardoor had iedereen gezonde zenuwen”, herinnert Rep. “We beseften het belang van deze wedstrijd. Na het bekijken van analysebeelden en heel gerichte trainingen werden we best zeker dat we Borhave gingen pakken.”

Effectief
De Volendammers begonnen de wedstrijd uitstekend. Met snel spel en veel druk werd Borhave in het eerste bedrijf tegen de muur gedrukt. Rep: “De dekking en aanval stonden goed. Onze hoeken kwamen vaak vrij en we waren effectief in de omschakeling.” Sabrina van der Mast en Roos van Leeuwen leverden een grote bijdrage aan een aardige voorsprong met rust: 16-11.

Een feit
Begin tweede helft ging het spelbeeld wat meer op en neer. Borhave kwam terug in de wedstrijd en kwam rond de vijftigste minuut zelfs even op voorsprong. Door twee mooie combinaties van Alyssa Alings en Floor Smit nam de thuisploeg het initiatief echter weer over. Door hard te werken en veel doorzettingsvermogen werd deze voorsprong in de slotfase niet meer uit handen gegeven: 30-26. De eerste overwinning ooit in de Eredivisie was zodoende een feit voor Garage Kil/Volendam.

Droomstart Rep
Ook Rep speelde een sterke partij. “De dekking stond goed en daardoor kon ik zelf mijn werk doen. Ik heb een paar breaks gestopt en dat voelt dan zo goed als je met vier of vijf punten voor staat.” Als kers op de taart werd de Volendamse uitgeroepen tot Woman of the Match. “Dit was ook voor mij de eerste overwinning in de Eredivisie dus vanzelfsprekend was iedereen ontzettend blij. Dat ik dan ook nog Woman of the Match werd maakte het bij elkaar een topwedstrijd.”