Slordige fase na rust nekt KRAS/Volendam tegen Visé

maandag 21 oktober 2019

HV KRAS/Volendam deed zaterdagavond niet veel onder voor HC Visé BM, maar stond na zestig minuten toch met lege handen. Een zwakke periode bij de start van de tweede helft werd in het verdere verloop van de wedstrijd niet meer goedgemaakt. De Belgische gasten wonnen uiteindelijk met 25-28.

De fans in sporthal Opperdam kregen een aantrekkelijke wedstrijd in een hoog tempo voorgeschoteld. Zo schoot Collin de Vette onder meer tweemaal fraai raak. Het overwicht was met 7-9 licht in het voordeel van de gasten uit Wallonië, maar dat veranderde toen Sébastien Danesi Jordy Baijens in de break torpedeerde en met rood moest vertrekken. Volendam nam de touwtjes in handen en greep de voorsprong: 11-10. Sander Visser bepaalde de ruststand op 13-13.

Na de pauze was er echter sprake van een tijdelijk verval. De drie tegentreffers gelijk na rust brachten de Volendammers weer in de achtervolging. Met zes treffers op rij gaf Baijens daarna het goede voorbeeld. Volendam had aan de overkant echter geen antwoord op de doelpuntenhonger van Hamza Hadzic, in totaal goed voor liefst dertien treffers. Zo groeide de achterstand tien minuten voor het einde naar 20-27.

De thuisploeg kwam door goals van De Vette terug. Er gloorde zelfs even nieuwe hoop toen Visé met slechts vier veldspelers kwam te staan, maar uitgerekend Baijens zag een honderdprocentkans op de lat eindigen. Ook Robin Jansen profiteerde daarna niet. In de slotminuten maakte KRAS/Volendam de score nog enigszins dragelijk: 25-28. Maar voor een slotoffensief was het te laat.

HV KRAS/Volendam – HC Visé BM: 25-28 (13-13). Rode kaart: 22. Sébastien Danesi (Visé).
Topscorers HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Gerrie Eijlers; Jordy Baijens 7, Collin de Vette 5, Erik Blaauw 3/2 Jort Neuteboom 3, Sander Visser 2, Leon Geus 2, Ognjen Lekovic 2, Robin Jansen 1, Florent Bourget, Tim Claessens, Rick Zwarthoed, Jeroen Roefs, Robin Nagtegaal.