Tegenstander onder de loep: RK Poreč

Tegenstander onder de loep: RK Poreč

donderdag 18 juli 2019

KRAS/Volendam treedt over enkele weken aan in de eerste voorronde van de EHF Cup. Het Kroatische RK Poreč is hier de eerste horde in de weg naar kwalificatie voor het hoofdtoernooi. Met welke tegenstander krijgen de oranjehemden van trainer Hans van Dijk te maken? Een analyse.

RK Poreč is een handbalclub dat uitkomt in de Dukat Premijer Liga, wat het hoogste landelijke niveau van Kroatië is. De ploeg van trainer Saša Ilić speelt zijn wedstrijden in het Sportski Rekreativni Centar Veli Jože, wat plaats biedt aan duizend toeschouwers. RK Poreč eindigde het afgelopen seizoen op een tweede plaats. Kampioen RK Dubrava had zes punten meer.

Weinig doelpunten
Van de achttien competitiewedstrijden won RK Poreč er elf. Zes duels gingen verloren terwijl er een keer gelijk werd gespeeld. Ondanks de goede eindklassering was RK Poreč het op één na minst scorende team van de Premijer Liga. De aanstaande tegenstander van KRAS/Volendam was 463 keer trefzeker. Alleen RK Rudan Labin, dat van de tien ploegen op een zevende plaats eindigde, vond met hun 459 treffers minder vaak het net.

Stevige defensie
RK Poreč blonk het afgelopen seizoen echter wel uit in defensief opzicht. De Kroaten moesten slechts 443 tegenstreffers incasseren en hadden daarmee de minst gepasseerde defensie van de competitie. Zelfs de dekking van kampioen RK Dubrava werd maar liefst 87 keer meer geklopt.

Europese resultaten
De aanstaande opponent uit Kroatië was twee keer eerder actief in de EHF Cup. In het seizoen 2013/2014 reikte de ploeg tot de derde voorronde. Hier bleek Sporting CP over twee wedstrijden echter te sterk (24-24 en 30-25). In het jaargang van 2015/2016 eindigde het Europese seizoen in de tweede voorronde na twee nederlagen op Talent M.A.T. Plzen (27-24 en 25-27). Ook was de ploeg twee keer actief in de EHF Challenge Cup, maar kwam het ook hier niet verder dan de derde voorronde.

Speeldata
De speeldata voor het treffen tussen KRAS/Volendam en RK Poreč is nog niet definitief vastgesteld. Hier volgt binnenkort meer duidelijkheid over.