Tol alsnog met Garage Kil/Volendam de Eredivisie in

Tol alsnog met Garage Kil/Volendam de Eredivisie in

donderdag 01 augustus 2019

Anja Tol gaat alsnog met Garage Kil/Volendam mee de Eredivisie in. Een druk leven naast het handballen was voor de Volendamse een reden om in eerste instantie te stoppen met handballen, maar het spelen op het hoogste niveau begon toch bij haar te kriebelen.

De rechterhoekspeelster vroeg onlangs dan ook een gesprek aan met trainer Ruud van den Broeck en teammanager Deniece Feijen om te kijken of een terugkeer tot de mogelijkheden behoorde. “Het voelde nog niet alsof het verhaal was afgerond”, vertelt Tol. “We hebben de afgelopen jaren keihard gewerkt om op dit niveau te komen. Het voelt niet goed om dan te stoppen zonder zelf met dit team in de Eredivisie te hebben gespeeld.”

Van den Broeck: ‘Voorbeeld voor de jeugd’
“Je zegt geen ‘nee’ tegen een speelster met haar kwaliteiten en ervaring”, erkent Van den Broeck. “Ze is als echte Volendamse een voorbeeld voor de jeugd en laat zien hoe je topsport en privé met elkaar kunt combineren. Ik ben dan ook erg blij dat we deze veel scorende speelster weer aan de selectie kunnen toevoegen. We zijn nu op iedere positie meer dan goed bezet en gaan er alles aan doen om als frisse debutant een aanwinst te worden voor de Eredivisie.”

Foto: Jaap van der Pijll