Vijftienjarige Bierenbroodspot eerste versterking Garage Kil/Volendam

Vijftienjarige Bierenbroodspot eerste versterking Garage Kil/Volendam

dinsdag 09 april 2019

Dafne Bierenbroodspot is komend seizoen de eerste versterking voor Garage Kil/Volendam. Het vijftienjarige talent begon op haar vijfde met handballen bij Snelwiek en speelde de afgelopen drie seizoenen voor Gemini uit Zoetermeer. Ook maakt zij nog extra trainingsuren met Oranje U17 op Papendal.

In de competitie speelde zij twee keer tegen Garage Kil/Volendam en kreeg ze bewondering voor het spel van de Volendammers. “De manier waarop zij speelden trok mij erg aan. Ik heb daarna het nummer van de trainer opgezocht en gevraagd of ik mee mocht trainen. Ik had voor mijzelf een goed beeld waar ik bij ee nieuwe club naar op zoek was. Een team met topsportmentaliteit was voor mij erg belangrijk om zo meer uit mijn trainingen te halen. In Volendam merkte ik al snel dat dit precies in het plaatje paste wat ik voor ogen had.”

Bierenbroodspot is een linkerhoekspeelster en past met haar snelheid en explosieve spel goed bij Volendam. Ze is erg leergierig en verwacht ook volgend jaar grote stappen te maken. “Ik ben heel goed ontvangen door de meiden en het voelde meteen goed. Ik zal volgend jaar moeten vechten voor speeltijd en dus ook harder moeten trainen. Wat ik gelijk merkte bij de training was dat Ruud erg fanatiek is. Hij geeft veel aanwijzingen en wil je echt beter maken. Ik denk dat ik hier veel van kan leren en heb er erg veel zin in."

Foto: Dennis Jouvenaar