Voorbereiding en nieuwe staf KRAS/Volendam voor nieuw seizoen

donderdag 13 juni 2019

Het was een bewogen seizoen voor de drie hoogst spelende ploegen van HV KRAS/Volendam. Het eerste herenteam was met de Best of Three tot de allerlaatste speelronde actief. Inmiddels liggen ook voor een groot deel al de plannen voor het komende seizoen op tafel. Zo begint de ploeg van kersverse trainer Hans van Dijk na de zomerstop op 5 augustus weer met trainen, waarna er een serie oefenwedstrijden worden gespeeld in aanloop naar de start van het seizoen.

17 juni – 4 juli
Eerste voorbereidingen op nieuwe seizoen.

5 juli – 4 augustus
Zomerstop.

5 augustus
Hervatting voorbereidingen op nieuwe seizoen.

10 augustus
Trial in Tongeren (België) met oefenwedstrijden tegen Handbal Tongeren en Sasja HC (beiden uit België).

15 – 19 augustus
Internationale stage in Porto (Portugal). De tegenstanders voor de oefenwedstrijden zijn nog onbekend.

25 augustus
Supercup tegen Green Park Aalsmeer in Topsportcentrum Almere.

31 augustus
Start BENE-League.

Nieuwe gezichten
Voor Van Dijk is het zaak dat zijn selectie zo snel mogelijk op elkaar ingespeeld raakt. Door het vertrek van Léon van Schie, Marc Kok, Geert Hinskens (allen gestopt), Marnix Roos, Jaap Beemsterboer (beiden naar Duitsland), Zarko Curic en Igor Mrsulja (beiden op zoek naar nieuwe uitdagingen) kent het team zeven wijzigingen. Hier zijn vooralsnog vijf nieuwe gezichten voor in de plaats gekomen: Jort Neuteboom (EHV Aue), Collin de Vette (Wematrans/Quintus), Erik Blaauw (Green Park Aalsmeer), Jeroen Roefs (OCI-Lions) en Robin Nagtegaal (HV Hellas).

Ook in de staf verwelkomt KRAS/Volendam een aantal nieuwelingen. Mark Neeft wordt komend seizoen de assistent-trainer. Hij zal op dinsdag en vrijdag nauw betrokken zijn bij de trainingen. Op de dinsdagmiddag zal hij individuele trainingen verzorgen. Hier wordt hij twee keer per maand bijgestaan door Marco Beers, die op donderdagen ook zoveel als mogelijk aanwezig is bij de zaaltrainingen. Ook Maurits van Buren zal Neeft twee keer per maand assisteren bij de individuele trainingen.

De keeperstraining op de maandagen wordt vanaf komend seizoen verzorgd door Martijn Cappel. Ook wordt er nog gekeken naar een tweede training in de week. Michel Snoek zal wederom de krachttrainingen voor de herenselectie verzorgen, terwijl teammanager en clubman Jan Kwakman (De Brak) ook komend seizoen plaatsneemt op de bank.

Er valt momenteel nog niets te zeggen over wie de sportverzorging op zich gaat nemen. De medische commissie is hier nog druk mee bezig. De verwachting is dat er binnenkort meer duidelijkheid over gaat komen.

De trainingstijden en het wedstrijdschema voor de BENE-League zijn nog niet definitief. Deze wordt op 25 juli pas gepresenteerd. Vooralsnog valt er dan ook nog weinig over te zeggen.