AutoCrew de Groot/Jong Volendam verliest in eigen huis van Hellas

maandag 17 mei 2021

Na de nederlaag van vorige week tegen HV Houten, nam de ploeg van Martijn Cappel en Serge Ter Horst het afgelopen weekend op tegen Hellas. In de basis startten: Martijn de Groot, Jelmer de Vries, Rick Zwarthoed, Dave de Waal, Sil van Eijk, Lars van den Broek en Michiel van Gils tussen de palen.

Volendam kwam sterk uit de startblokken. Het aanvalsspel was gevarieerd en wist hiermee de dekking van de tegenstander uit elkaar te spelen. Ook de dekking werkte hard en de overige ballen werden goed gestopt door keeper Michiel van Gils. De thuisploeg wist snel op een 3 – 0 voorsprong te komen. Volendam wist deze voorsprong uit te breiden naar 8 – 3, toen Hellas terug in de wedstrijd begon te komen. De uitploeg maakte wat wisselingen in de opstelling, die het spel ten goede kwamen. Hellas vond in de eerste helft nog de aansluiting bij een stand van 11 – 10. Toch was het de thuisploeg die het voortouw nam in de laatste fase van de eerste helft. Bij rust stond er een stand van 16 – 12 op het scorebord.

In de tweede helft was het Hellas dat het beste uit de kleedkamer kwam. Langzaam verkleinde zij de achterstand gedurende de tweede helft. Na een klein kwartier kwam de uitploeg voor het eerst langszij bij een stand van 19 – 19. Hierna ging het een aantal minuten gelijk op tot een stand van 22 – 22. In deze fase had AutoCrew de Groot/Jong Volendam veel moeite met afronden. De bezoekers waren iets scherper in de afronding, waar Volendam de kansen niet wist te benutten. Hellas liep langzaam weg bij de Volendammers. In de slotfase wist Volendam niet meer terug te komen. Hellas pakte uiteindelijk de overwinning met een eindstand van 23 – 25.