Garage Kil/Volendam houdt punten in Volendam tegen Geonius/V&L

maandag 17 mei 2021

Afgelopen zaterdag 15 mei spelen onze dames tegen V&L. Garage Kil/Volendam heeft nog geen punten weten te bemachtigen in deze alternatieve competitie. Met nog 3 wedstrijden voor de boeg wordt het hier wel tijd voor.

Deze keer hoeven onze meiden niet in te komen en begint de wedstrijd gelijk fel. Gebrand om de wist te pakken staan onze dames na 5 minuten aan de leiding met 7-3. De dekking staat sterk en de meiden weten het doel goed te vinden. Nu moeten ze dit ook weten vast te houden. Toch weet V&L op gelijke hoogte te komen en na 20 minuten spelen is de stand gelijk bij 9-9. V&L voelt dat het de overhand kan nemen. Volendam maakt onnodige foutjes waardoor het niet kan uitlopen. De rust wordt ingegaan met een stand van 13-14 in het voordeel van de gasten uit Geleen.

De tweede helft begint net zo fel als de eerste. Volendam is gebrand om deze keer geen punten te laten liggen. Maar zo makkelijk is het voor onze dames nog niet om terug te komen. Na 5 minuten is V&L uitgelopen tot 13-17. De knop bij onze dames moet om, maar dat gaat niet vanzelf. Punt voor punt wordt er gestreden. Na 45 minuten spelen is de stand eindelijk gelijk op 21-21. De structuur komt terug en met snel spel weet Garage Kil/Volendam de stand om te zetten in hun voordeel. Met nog 9 minuten op de klok is de stand 25-22. Volendam loopt verder uit naar een stand van 27-22. De voorsprong is bijna niet meer weg te geven. Onze dames zijn gefocust op de winst en houden het hoofd koel. Na 60 minuten spelen is de stand 29-24 in het voordeel van Garage Kil/Volendam. Hiermee behalen onze dames hun eerste 2 punten in de alternatieve competitie.

Aankomend weekend zijn onze dames vrij. Op zaterdag 29 mei spelen onze meiden om 19:00 in Venlo.