Volendam D1 wint twee keer op rij met '40-klapper'

maandag 18 november 2019

HV KRAS/Volendam D1 heeft in de Opperdam Nijenrodes D1 volledig gedeclasseerd door met 40-3 te winnen. Vanaf het eerste fluitsignaal hebben Jasper Tol, Collin Koning en Vince van der Zee met ieder 2 goals direct de toon gezet. Na 3 minuten was de stand aldus 6-0. Uitstekend keeperswerk van onze uitblinkende goalie Joey Koning voorkwam een soort van aansluitingstreffer. Zonder de tegenstander tekort te doen was er verdedigend geen vuiltje aan de lucht en de spaarzame aanvallen van Nijenrodes werden de eerste helft allemaal gepareerd. Coen Zwarthoed vanaf links en Arrie Kwakman vanaf rechts speelden de tegenstander helemaal zoek en met soms verwoestende snelheden vlogen de ballen in het doel. Coen Bosma (op zijn bijna-verjaardag, nogmaals van harte!) haalde de trekker nogmaals over en de stand was daarbij 15-0.

De vanwege een blessure ingevallen Cees Zwarthoed verzilverde wederom een prima aanval van dit geoliede team en Arrie Kwakman gooide met een 'Arrie-special', keihard onderkant lat van grote afstand in de slotseconden, de ruststand op het bord, 22-0! Een monsterscore was in de maak. In de rust, overleg met tegenstander en scheidsrechter, een sportief gebaar gemaakt om de tegenstander een extra speler in te laten brengen. Dit was niet nodig volgens de coach van Nijenrodes, maar om de middag niet al te ongemakkelijk te laten worden volbrachten wij de tweede helft met één speler minder. Ondanks of juist omdat wij met 5 stonden, kwam er wat extra vuur vrij bij de Volendammers en dit resulteerde in een prima actie van Travis Koning op Jasper Tol en een verwoestende uithaal in de kruising waardoor er 23-0 op het scorebord kwam.De prima linkeropbouw van de tegenstander deed wat terug door een tegengoal te maken, echter hierdoor kwam er plotseling een soort van 'moeten' bij de Volendam D1, dit was na de 6-0 in de derde minuut al soort van 'verloren' geraakt. De stand begon toch iets van ongemakkelijk te worden, dit vonden onze jongens eigenlijk wel prima en hierdoor werd het teamspel soort van een feestje en het gunnen van goals werd vanuit hunzelf geregeld en de stand bleef oplopen als de temperatuur op een zonnige zomerdag. Coen Zwarthoed was de man van de laatste minuut door eerst snoeihard de deklat te raken, daarna de keihard de paal en uiteindelijk de 40e goal (zijn zesde) te laten noteren. Dit team heeft een enorme potentie in deze samenstelling en staan ook verdiend op de eerste plek in de competitie.

Op 7 december is de volgende wedstrijd tegen Fortissimo in de Opperdam. Bedankt voor de alle support vandaag en graag tot de volgende keer.

Collin Koning (12) Jasper Tol (8) Vince v d Zee(6) Coen Zwarthoed (6) Arrie Kwakman (4) Cees Zwarthoed (2) Coen Bosma (2) Travis Koning (1).