Glashelder

Project Glashelder is in het leven geroepen om de jeugdige leden, in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar, op een unieke manier te stimuleren geen alcohol te drinken. 

Deelnemende leden tekenen een contract, samen met hun ouders waarin men toezegt geen alcohol te drinken in dat contractjaar. Hierop wordt een bonus in het vooruitzicht gesteld bij het succesvol afmaken van een contract. De kracht is dat dit geldt voor zowel de ouder als de deelnemer.

Door de kracht van een nauwe samenwerking met ouders, medische specialisten en sociale cohesie binnen onze vereniging wordt het "zo moeilijk" mogelijk gemaakt voor de jeugd om alcohol te willen drinken. Hierin is ook het achterliggende idee dat het promoten van het "niet drinken" voor je 18e ook werkt. Door middel van marketing wordt het imago van de bewuste niet-drinker op de voorgrond gezet om dit proces te versterken. Hiermee wordt het bovendien "normaler" om het niet te doen. Mensen worden meer bewust en weerbaarder t.o.v. invloeden die niet bevorderlijk zijn voor het sporten. 
Hierom zijn onze deelnemers altijd geportretteerd als "stoer". Want zij kiezen hier voor, doe het ze maar na op zo'n leeftijd!

Wilt u meer informatie over Project Glashelder? Neem dan contact op met Sport-Koepel via 0299-324650 of stuur een e-mail naar info@sport-koepel.nl.

Ben Kok
0299-392030
ledenadministratie@handbalvolendam.nl

Joost Ooms (lid MT)
+31 6 22 77 46 52
j.ooms@handbalvolendam.nl

Successen Glashelder

In 2016 werd HV KRAS/Volendam door Heineken verkozen tot Helderste club van Nederland in de categorie ‘overige clubs’. Een mooie bekroning op de jarenlange inspanningen van de betrokkenen bij het project Glashelder. Lees het artikel over de Blijf Helder campagne en de fraaie titel voor HV KRAS/Volendam.