Achttienjarige Twan Klompé komt KRAS/Volendam versterken

Achttienjarige Twan Klompé komt KRAS/Volendam versterken

maandag 15 mei 2023

Na Clyde Marengo en Loeka Hendriks komt ook talent Twan Klompé naar Volendam. De achttienjarige linkerhoek komt naar Volendam om het team te versterken. Twan maakt de transfer van Hellas naar Volendam.

Twan: "Ik begon op zesjarige leeftijd met handballen bij Oliveo, een lokale vereniging in de buurt van waar ik vandaan kom. Vier jaar geleden maakte ik de overstap naar Hellas omdat ik meer uit mijn handbalcarrière wilde halen en de geweldige groepssfeer daar trok me aan. Met Hellas draaien we nu een goed seizoen in de eredivisie, maar ik kijk er enorm naar uit om de volgende stap te zetten richting de BENE-League. Volendam heeft mijn interesse gewekt en toen ik benaderd werd, kwam dat als geroepen. Ik had de club al op mijn radar. 

Hoewel ik al een paar jongens ken van Jong Oranje, waar ik ook deel van uitmaak, zijn er nog veel andere teamgenoten die ik moet leren kennen. Ik heb al twee keer meegetraind en het beviel me ontzettend goed. De groep is erg gezellig en bestaat uit sociale jongens. Dit sociale aspect vind ik ontzettend belangrijk. 

Mijn hoop is om veel te leren en een vaste waarde binnen het team te worden. Uiteraard begrijp ik dat de overgang van de eredivisie naar de BENE-League een flinke uitdaging zal zijn, maar ik ben vastberaden om me aan te passen en succesvol te zijn. Plezier hebben staat voor mij altijd voorop.

Op korte termijn is het mijn doel om mijn plek binnen het team te vinden en me aan te passen aan het hogere niveau, zodat ik een stabiele speler in de BENE-League kan worden. Op de lange termijn wil ik uitgroeien tot een belangrijke speler binnen het team, iemand waarop ze kunnen bouwen.

Mijn sterke punten als speler zijn dat ik heel snel kan rennen en heel hoog kan springen. Dit komt goed van pas bij break-outs en ik kan hoog springen vanuit de hoek. Mijn schot is ook goed, maar niet uitzonderlijk. Hier hoop ik nog beter in te worden.

Ik kijk uit naar het hogere niveau. Ik heb zin om de uitdaging aan te gaan en ben erg benieuwd hoe ik mijzelf in de BENE-League ga ontwikkelen.

Geert Hinskens namens de club: “Twan heeft een goede indruk gemaakt op de gehele staf in de wedstrijden die we van hem gezien hebben bij Hellas en tijdens een aantal trainingen die hij heeft meegedraaid. Met zijn atletisch vermogen en goede schotvariatie hopen wij dat Twan ons veel kan gaan brengen op de linkerhoek”.

Welkom Twan!