Afscheid van Craig McClelland: Een schotse keeper met een groot hart voor Volendam

Afscheid van Craig McClelland: Een schotse keeper met een groot hart voor Volendam

vrijdag 24 mei 2024

Craig McClelland is een van de vertrekkende spelers bij HV KRAS/Volendam. De Schotse keeper is een graag geziene speler in en om Volendam, en natuurlijk ook binnen de vereniging.

Craig werd door de redactie een aantal vragen voorgelegd over zijn carrière, zijn tijd in Volendam en zijn toekomstplannen. Craig schreef daarover een brief:

Beste HV KRAS/Volendammers,

Ik begon op mijn 16e met handbal in Schotland, waar niemand de sport echt kent. Dit maakte het behoorlijk moeilijk om vooruitgang te boeken, dus verhuisde ik voor twee jaar naar een handbalacademie in Denemarken. Daar ontwikkelde mijn liefde voor de sport zich echt en realiseerde ik me dat ik er mijn carrière van kon maken. Het feit dat ik geen Europees paspoort heb, maakte het bereiken van dit niveau ongelooflijk moeilijk, maar door toewijding en hard werken heb ik al veel bereikt.

Na Denemarken heb ik drie jaar in Portugal doorgebracht, waar ik speelde voor Águas Santas en Vitória. We namen het op tegen teams zoals Porto, Sporting Lissabon en Benfica, en ik vroeg me af hoe dingen nog beter konden worden. Mijn overstap naar Volendam gaf me ervaring met spelen in Europa en met Groot-Brittannië bereikten we onze hoogste positie tot nu toe.

In de afgelopen twee jaar heb ik mijn club en mijn land vertegenwoordigd in 12 landen. Vorig jaar was een geweldig en gedenkwaardig jaar voor mij, aangezien ik werd uitgeroepen tot All Star Keeper van de IHF Emerging Nations en natuurlijk de winnaar van de Nederlandse beker. Er zijn zoveel spannende momenten geweest, maar spelen voor Groot-Brittannië tegen Finland in Schotland, voor eigen publiek, was zeker een hoogtepunt. We hebben 12 jaar lang geen kans gehad om een internationale wedstrijd in Groot-Brittannië te spelen. Het was ongelooflijk om zoveel steun achter ons te hebben, en dat haalde zeker het beste in mij naar boven.

Mijn tijd hier in Volendam is voorbij en ik zal het moeilijk vinden om afscheid te nemen van een paar goede vrienden, maar ik weet zeker dat we contact zullen houden. Ik heb genoten van mijn tijd als coach en hoop dat de jongere spelers hebben genoten van en geprofiteerd hebben van die sessies. Ik ben echter enthousiast over de toekomst en wat er nu in mijn carrière gaat gebeuren. Ik wil ook graag een groot dankwoord uitspreken aan de vrijwilligers binnen de club, want zonder hen zou veel niet mogelijk zijn! Ik ben ook dankbaar voor de sponsors van de club, vooral het team van Autocrew de Groot, en de supporters, die tijdens mijn tijd hier uitstekend zijn geweest, mij verwelkomden en me zeer goed behandelden. En tot slot wil ik Sophie Smit bedanken, mijn vriendin uit Volendam. Zij heeft de hoogte- en dieptepunten van het leven met een handbalspeler doorstaan, wat soms moeilijk kan zijn, vooral bij blessures, wat dit seizoen vaak het geval was! Laten we genieten van de zomer en daarna kunnen we iets uitwerken.

Ik wens jullie allemaal succes en zal bijhouden hoe alle teams het doen.

Het beste,
Craig


Bedankt Craig!

Gerrie Eijlers keeperstrainer van HV KRAS/Volendam bedankt Craig namens de vereniging voor zijn inzet en wenst hem succes met het vervolg van zijn handbalcarriere.

"Craig, dankjewel voor je inzet, passie en talent.  We zullen je carriere met interesse blijven volgen. Het ga je goed".