Alternatieve trainingen voor mentale weerbaarheid

Alternatieve trainingen voor mentale weerbaarheid

vrijdag 25 oktober 2019

De herenselectie van KRAS/Volendam heeft gisteren goed gebruik gemaakt van de wat extra vrije tijd die de interlandbreak met zich meebrengt. De selectie van trainer Hans van Dijk waagde zich aan een alternatieve training, met vormen van zelfverdediging. Dit voor zowel teambuilding als het bevorderen van mentale weerbaarheid. 

“Het vrije weekend in de BENE-League gaf ons de gelegenheid om een alternatieve training te organiseren”, vertelde Van Dijk. “Het was een combinatie van afzien en gezelligheid. Doordat we in een andere omgeving trainen krijgen we nieuwe prikkels.”

Ontwikkeling team en club
Volgens Jan Kes, vanuit de technische commissie betrokken bij het eerste herenteam van KRAS/Volendam, heeft dit proces ook vooral te maken met gewenning. “Een nieuw team moet altijd aan elkaar wennen. We hebben dit seizoen met Hans een nieuwe trainer en zagen zeven ervaren spelers vertrekken. Veel jongens in de huidige selectie hebben tot dit seizoen nog nooit met elkaar samengespeeld. We moeten vooral kijken naar de ontwikkeling van het team en de club als geheel. Dat moeten we met z’n allen oppakken.”

Foto: Fred Mol