AutoCrew de Groot/Jong Volendam HS2 - BFC HS1

woensdag 09 november 2022

Onze mannen van Autocrew de Groot speelde afgelopen weekend een thuiswedstrijd tegen de koploper van de eredivisie BFC. Na een goede trainingsweek en de koppies weer op scherp gezet begon Volendam sterk aan de wedstrijd. De beginopstelling was als volgt: van links naar rechts. Pieter van der Velden, Lucas Veerman, Terry Coesel, Marc Kok, Sil van Eijk, Lars van den Broek en Mike Zwarthoed op doel. BFC schoot uit de startblokken en pakte een 0-3 voorsprong. Na 3 minuten op de klok legde Marc Kok de eerste voor Volendam in het netje. Vanaf dat moment was Volendam wakker en pakte het team zowel in de aanval als ook in de dekking de afspraken op. Na 9 minuten spelen zette de ploeg van trainer Ter Horst de eerste voorsprong op het scorebord 5-4. Door de geweldige samenwerking in de dekking aangestuurd door van den Broek en Veerman kwam BFC niet lekker in hun spel waardoor Volendam het gaatje iets verder kon uitlopen naar de rust toe. Het was een leuke op en neer golvende eerste helft waar beide teams elkaar afwisselde met goals en mooie reddingen. Volendam zocht de kleedkamer op met een ruststand van 12-10.  Na 4 minuten in de 2e helft kwam BFC weer op gelijke hoogte met de thuisploeg 13-13. Volendam bleef scoren waar BFC dit achterwegen liet mede dankzei het keeperswerk van Mike zwarthoed en de goede achterhoede van de thuisploeg. De stand kwam op 17-14 . Na 11 minuten gespeeld te hebben legde van der Velden het af vanaf 7 meter tegen de keeper van BFC en kwam Volendam 4 punten los 21-17. Helaas vond toen een mindere fase plaats in het spel bij de thuisploeg en kwam Volendam 8 minuten lang niet meer tot scoren. Dit resulteerde in een inhaalrace voor BFC. Na 20 minuten gespeeld te hebben stond de thuis ploeg nog met 2 punten voor: 22-20. In minuut 26 kwam BFC pas langs zij en kwam Volendam op achterstand 23-24 waardoor er onrust in de ploeg kwam. Ongeduldig en te gehaast willen antwoorden, leidde uiteindelijk voor kostbare fouten in de laatste minuten van de wedstrijd. Met een eindstand van 24-27 konden de oranje hemden de kleedkamer opzoeken. En gingen de punten mee naar Limburg.