Autocrew de Groot/Jong Volendam laat Houten met de schrik vrijkomen

dinsdag 15 maart 2022

Waar Volendam een wisselvallig seizoen meemaakt laat Houten week in week uit zien dat men terecht kampioenskandidaat is. Volendam reisde echter naar Houten af in de wetenschap dat men zelf tot mooie dingen in staat is en Houten liet op zijn beurt onlangs tegen Bevo zien te kloppen te zijn.

Nog voordat het beginsignaal geklonken had was de wedstrijd al spraakmakend. Door 3 blessures bij het keepersgilde maakte naast A-jeugd keeper Kevin Oud ook good old Gerrie Eijlers zijn opwachting om het team te helpen.

De wedstrijd zelf liet zich vooral kenmerken door veel doelpunten. Heel veel doelpunten. Dat lag echter niet aan de keepers die aan beide kanten met regelmaat een stop konden noteren maar wel aan het hoge tempo waarmee de wedstrijd gespeeld werd en het niveau van de aanvallende kwaliteiten van beide ploegen.

Houten kende zowel de eerste als de tweede helft de beste start maar waar Volendam de eerste helft nog gelijk kon maken naar 19-19 kwamen zij in de tweede helft helaas niet verder dan een 42-40 verliespartij.

De wedstrijd kende naast Houten vooral de toeschouwer als grote winnaar. Die zagen in de prima geleide wedstrijd mooi snel handbal met spelers als Wessel Blokzijl, Noah van Wieringen en Lars van de Broek als opvallendste spelers.

Het vertoonde spel met daarnaast de terugkeer van Stefan van Gils belooft in ieder geval veel goeds voor komende wedstrijden.