AutoCrew de Groot/jong Volendam officieel zeker van lijfsbehoud in de eredivisie na zege op PSV!

AutoCrew de Groot/jong Volendam officieel zeker van lijfsbehoud in de eredivisie na zege op PSV!

dinsdag 04 april 2023

AutoCrew de Groot/Jong Volendam ging afgelopen zaterdag een zware avond tegemoet in
Eindhoven. Met jongens als Dave de Waal, Pieter van der Velden en Roy Loch die mee mochten doen met het eerste heren team en met blessures van Terry Cousel, Wessel Blokzijl en Robbert Schilder was de selectie aardig uitgedund.

Van PSV, de tegenstander die een na laatste staat, werd thuis nog verloren. De mannen van Volendam waren dus uit op revanche en konden zich daarnaast bij een overwinning zo goed als veilig spelen voor lijfsbehoud in de eredivisie. Met nog maar twee echte
opbouw spelers over in de selectie van Volendam, moest er een plan bedacht worden om niet kansloos ten onder te gaan in Eindhoven.

Dat plan kwam er, de jongens wisten namelijk oud heren 1 speler Leon Geus te strikken voor een kleine rentree. Met zijn ervaring moest hij de ploeg op sleeptouw gaan nemen. Het plan pakte goed uit, Leon Geus zette de lijnen uit en onder andere door knap keepers werk van Michiel van Gils, twee treffers van Marc Kok en vier treffers van Lars van den Broek was de stand na een kwartier spelen 6-10 in het voordeel van de oranje hemden. Bij PSV kwamen ze er echter ook al snel achter dat Leon Geus het aanvalsspel bepaalde en besloten over te gaan op man dekking. Dit zorgde voor een kleine kanteling in de wedstrijd. De mandekking werkte in het voordeel van PSV en zo kwamen ze vlak voor rust terug tot één punt verschil.

In het tweede bedrijf was het stuivertje wisselen. Zo stonden de Volendammers twee punten voor om vervolgens weer twee punten achter te komen. Het ging een tijdje heen en weer en bleef constant spannend. Door met een extra veld speler te gaan aanvallen wisten de Volendammers een kleine voorsprong wat langer vast te houden. Mede dankzij een sterke dekking en de constante vechtlust slaagden de jongens van AutoCrew de Groot/Jong Volendam er in om de voorsprong niet meer weg te geven. De laatste 30 seconden mocht de bal rustig rond gespeeld worden en zo kwam een spannende wedstrijd ten einde. Uitslag: 28-30 in het voordeel van de Volendammers.

Met nog zes wedstrijden te spelen en een voorsprong van 13 punten op de hekkensluiter Havas, zijn de jongens van AutoCrew de Groot/jong Volendam officieel zeker van lijfsbehoud in de eredivisie! De komende drie wedstrijden spelen de jongens allemaal thuis met als eerste tegenstander hoogvlieger Quintus op zaterdag 15 april. Zien we jullie dan?