AutoCrew de Groot/Jong Volendam verliest op bezoek bij Houten

maandag 10 mei 2021

Na twee overwinningen en één nederlaag stond de ploeg van Martijn Cappel en Serge ter Horst afgelopen weekend aan kop in de alternatieve competitie. Zaterdagavond ging de opleidingsploeg op bezoek bij Houten, die evenals Volendam twee overwinningen en één nederlaag had behaald in de afgelopen drie wedstrijden. In de basis startten: Martijn de Groot, Jelmer de Vries, Rick Zwarthoed, Bart Koper, Sil van Eijk, Lars van den Broek en Michiel van Gils tussen de palen.

In de eerste paar minuten van de wedstrijd ging het tot 3 – 3 gelijk op. Er was veel beweging in de aanval bij de Volendammers en daardoor wisten ze gemakkelijk cirkelloper Lars van den Broek te vinden. Slordigheid in de afronding zorgde er echter voor dat Houten kon weglopen bij de Volendammers. Snel kwam de thuisploeg op een voorsprong van 7 – 3 te staan. Volendam wist echter na hard werken aansluiting te vinden bij een stand van 9 – 8. Hierna was het echter wederom Houten dat het voortouw nam in de wedstrijd. Het restant van de eerste helft liet de thuisploeg het betere van het spel zien. AutoCrew de Groot wist moeilijk het net te vinden en miste veel kansen. Na 30 minuten gingen de teams rusten bij een stand van 17 – 12.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet veel. Volendam bleef proberen dichterbij te komen, maar de goals wisten moeizaam te vallen. Daarnaast was het aanvalsspel van de Houtenaren simpelweg beter. De tweede helft gaf wel een mooie gelegenheid voor veel Volendamse talenten om minuten of zelfs een debuut te maken. Zo stond keeper Kevin Oud de gehele tweede helft tussen de palen bij de Volendammers en beloonde zichzelf met een aantal klasse reddingen. Ook middenopbouwer Dave de Waal speelde de gehele tweede helft en wist een aantal keer het net te vinden! Daarnaast kwamen ook opbouwer Lucas Veerman en A-jeugd spelers Roy Loch en Jonah Steur tot speelminuten in de wedstrijd. Uiteindelijk klonk het fluitsignaal bij een eindstand van 33 – 25.