Autocrew de Groot/Jong Volendam verliest punten maar wint ervaring

dinsdag 05 april 2022

Afgelopen zaterdag speelde het tweede herenteam van Volendam in Oss tegen Dynamico.

Door veel ziektes en blessures bij zowel  het eerste als het tweede herenteam mistte jong Volendam in totaal 8 spelers. Jong Volendam deed zijn naam dit keer dan ook nog meer eer aan met het debuut van Kylan Willig en Arrie Kwakman die normaliter uitkomen in respectievelijk de B en C jeugd. Nadat murphys law zich ook nog liet gelden met een bus met pech begon de wedstrijd een kwartier later zodat de Volendamse ploeg alsnog een verkorte warming up kon doen. De jonge ploeg begon nog sterk door met 3-2 voor te komen na 12 minuten spelen maar nadat een paar aanvallende acties mislukten verloor de ploeg het geloof in eigen kunnen compleet en werd er in de resterende minuten werd nog maar 1 keer gescoord. Waar het geloof in de aanval verdwenen was bleef de dekking gelukkig hard werken samen met beide keepers Michiel van Gils en Kevin Oud die weer een goede wedstrijd speelden. De ruststand van 12-4 liet dan ook zien dat de achilleshiel dit keer met name in de aanval lag.

Na de rust liet dit jonge Volendam zien wel degelijk ook in de aanval van zich af te kunnen bijten. In de tweede helft was Volendam zeker gelijkwaardig aan Dynamico maar kreeg men het gat niet kleiner dan 5 punten verschil. Met de uiteindelijke uitslag van 24-15 was Dynamico erg blij ivm lijfsbehoud en kon Volendam vooral terugkijken op een leerzame avond. Waar de  ploeg in de eerste helft moeilijk met de tegenslag om kon gaan waren ze in de tweede helft een collectief dat bleef vechten. Dat er genoeg potentie in deze groep zit is duidelijk. Zo liet bijvoorbeeld Dave de Waal zien een toekomstig leider te zijn, Lucas Koning werd topscoorder en als kers op de taart kon de 15 jarige Arrie Kwakman naast zijn debuut ook zijn eerste eredivisie treffer noteren