AutoCrew de Groot/Jong Volendam wint overtuigend van Bevo Hc uit Panningen

vrijdag 10 maart 2023

Na een rust periode van 2 weekenden stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Bevo op het programma. De laatste wedstrijd van Volendam werd kansloos verloren. De ploeg van Serge ter Horst had wat goed te maken.

De volgende spelers begonnen in de basisopstelling: Pieter van der Velden, Lucas Koning, Wessel Blokzijl, Dave de Waal, Sil van Eijk, Lars van den broek en Mike Zwarthoed op doel. Volendam schoot uit de startblokken en nam al snel de leiding in de wedstrijd. Door een aantal geweldige stops in samenwerking met de dekking wist de keeper van de thuis ploeg Bevo op afstand te houden. Bevo had het erg moeilijk om Volendam in de begin fase bij te houden. Door een paar snelle break-outs aangegooid door Zwarthoed op van der Velden wist Volendam het eerste serieuze gat te slaan van 10-4. De thuisploeg speelde een erg goede wedstrijd. Afspraken werden nagekomen en Volendam speelde zorgvuldig handbal. De Volendamse trein denderde door en wist maar liefst 24 doelpunten te scoren in de eerste helft. De thuisploeg ging rusten met een stand van 24-14.

Aan de start van de tweede helft mocht Michiel van Gils zijn rentree maken na 6 maanden blessureleed. Van Gils zat de afgelopen maanden met een hernia aan de kant. Volendam ging verder waar ze de eerste helft mee bezig waren. Zowel aanvallend als in de dekking stond het als een huis. De wedstrijd kwam geen enkel moment in gevaar voor de thuisploeg. Iedereen kwam aan speeltijd toe. Zo ook de jonge talentvolle spelers Arie Kwakman en Jasper Tol pikte de nodige speelminuten mee. De 14 jarige Jasper Tol maakte tijdens deze wedstrijd z’n debuut voor Jong Volendam. Marc Kok zette voor Volendam het 40e doelpunt op het scorebord. Lucas koning besliste de wedstrijd op 43-27 in het voordeel van Volendam.

We vroegen na de wedstrijd aan van Gils hoe hij de wedstrijd beleefd had. Van Gils: “Het voelde lekker om weer op het veld te staan met m’n teamgenoten en vrienden. Zo’n lange tijd vanaf de zijkant zet je toch wel aan het denken. Wil ik nog wel, is het het nog wel waard? Maar ik ben blij om weer terug te zijn en om weer onderdeel van het team uit te mogen maken. Ik heb nog niet mijn oude niveau te pakken maar dat gaat zeker goed komen. Ik ben blij dat ik vandaag de nodige minuten heb mogen maken, veel reddingen heb mogen volbrengen en een steentje bij heb kunnen dragen aan de overwinning. Ik ben blij dat we als team stappen maken. De energie en beleving die we vandaag als team hebben laten zien gaat ons nog ver brengen dit seizoen. Ik ben er van overtuigd dat we nog voor wat mooie verrassingen gaan zorgen dit seizoen”.

Zaterdag 11 maart neemt AutoCrew de Groot/Jong Volendam het op in de uitwedstrijd tegen DFS Arnhem.