AutoCrew de Groot/Jong Volendam wint van directe concurrent in belangrijk duel

woensdag 01 februari 2023

De mannen van Serge ter Horst gingen afgelopen zaterdag op bezoek bij Vrone/Berdos HS1. De volgende spelers stonden in de begin opstelling: Mirddyn Tol op doel, Brett Koning, Lucas Koning, Terry Coesel, Wessel Blokzijl, Marc Kok en Roy Loch. Volendam begon scherp aan de wedstrijd, maar kon geen gat slaan. Het stroeve en lang durende aanval spel van Vrone/Berdos zorgde er voor dat de ploeg niet lekker in de wedstrijd kon komen. Ondanks dat bleef de ploeg zijn best doen en bleef geduldig spelen. Met een aantal belangrijke doelpunten van Lucas Koning en Lucas Veerman ging Volendam toch met een voorsprong de rust in. De tweede helft liep Volendam iets verder uit, maar gaf die voorsprong later alsnog weg. Volendam kreeg minder grip in de dekking op het aanvalsspel van Vrone/Berdos, de cirkel kon te vaak vrij aangegooid worden waardoor ze terug kwamen. Het laatste kwartier was het telkens stuivertje wisselen. Desondanks hield Volendam het hoofd koel en wisten ze de punten uit het vuur te slepen. Na een spannend einde sloten ze de wedstrijd winnend af met een stand van 39-40.

Komend weekend 5 februari ontvangt AutoCrew de Groot/Jong Volendam de nummer twee van de ranglijst IMTO Benelux/Hellas HS1. De wedstrijd start om 12:00 uur.