Autocrew de Groot /Volendam pakt punt in lastige uitwedstrijd.

dinsdag 18 januari 2022

Waar vorige week thuis werd gewonnen van de nummer laatst van de eredivisie wachtte dit weekend een lastigere tegenstander voor de heren van Volendam 2. E&O uit is altijd lastig en bovendien staat die ploeg op een knappe 5e plaats in de competitie. Misschien dat de lange busreis nog in de benen zat of misschien dat het gewoon een gebrek aan scherpte was maar in de eerste 5 minuten was elke aanval van E&O raak. Gelukkig scoorde Volendam ook veelvuldig en vertoonde zich een vermakelijk schouwspel. Met regelmaat werden er mooie aanvallen gespeeld en aangezien de afwerking dit keer ook voldoende was bleef Volendam goed bij. De wedstrijd kenmerkte zich door het wisselende scoreverloop, dan stond Volendam weer een paar punten voor om vervolgens E&O aan de goede kant te zien staan. Met nog maar een paar minuten te gaan leek Volendam de wedstrijd naar zich toe te trekken maar toch was E&O de ploeg die weer op 31-32 kwam met nog 1 minuut te spelen. Een time-out en een 7e veldspeler leidde uiteindelijk tot een vrije schotkans. Roy Loch mistte de kans maar kreeg een strafworp mee. Jelmer de Vries bleef voor de zoveelste keer koelbloedig vanaf de strafworplijn en was de puntendeling een feit. De jonge groep van Autocrew de Groot Volendam 2 kijkt terug op een prima 1e seizoenshelft, zij hebben laten zien met de subtop mee te kunnen, mits zij geconcentreerd en gedreven blijven spelen. Volgende week begint de terugronde met de uitwedstrijd tegen Bevo 2. Een mooi moment om te laten zien welke stappen er gemaakt zijn.