Autocrew de Groot/Volendam vergeet zichzelf te belonen

Autocrew de Groot/Volendam vergeet zichzelf te belonen

maandag 14 februari 2022

Autocrew de Groot/Volendam vergeet zichzelf te belonen

Na 2 afgezegde wedstrijden door corona gevallen bij de tegenstanders mocht het opleidingsteam van Volendam zich opmaken voor de verre uitwedstrijd tegen BFC. De nummer 3 van de eredivisie was uit op revanche want thuis had Volendam nog een punt afgesnoept van de hoogvlieger. Volendam wist dat het een zware wedstrijd tegemoet ging tegen een getergd BFC en al helemaal zonder het vaste middenblok Jelmer de Vries en Lars van de Broek. Zij moesten verstek laten gaan door respectievelijk een selectie bij het eerste herenteam en een positieve coronatest op de wedstrijddag.


Het extra verjongde team liet echter zien dat zij zich snel konden aanpassen en stonden de hele eerste helft op een mooie voorsprong. De verdediging ging steeds beter lopen na een wijziging van de dekkingsvorm en ook keeper Mike Zwarthoed deed menigmaal een duit in het zakje met fraaie reddingen. In de tweede helft dreigde de wedstrijd even uit de handen te glippen door wat onnodige foutjes en met name onzorgvuldig afronden maar Volendam rechte nog een keer zijn rug. Ondanks twee man minder in het veld kwam Volendam terug tot 1 punt. Met nog een halve minuut te spelen kwam Volendam met een speler meer in het veld en werd dit goed uitgespeeld met de gelijkmaker van Brett Koning als gevolg.

Na een time out van BFC, de keeper gewisseld voor een extra speler, trakteerde BFC Volendam op een koekje van eigen deeg. De snelle middenuit leidde niet tot een doelpunt in het lege doel. Dat dit gebeurde door hinderen van een speler van BFC werd helaas niet bestraft door de scheidsrechters. Zo beloonde Volendam zich helaas niet voor haar getoonde karakter maar mag men terugkijken op wederom een sterke wedstrijd.

Komende woensdag een belangrijke wedstrijd tegen Feyenoord waar Volendam weer goede stappen kan zetten om zich definitief in de middenmoot te nestelen.