Baijens: 'Lijn doortrekken in finales'

Baijens: 'Lijn doortrekken in finales'

donderdag 23 mei 2019

De eerste wedstrijd in de Best of Three gaat aankomende zaterdag van start in Aalsmeer. Vanwege een NK Turnen in sporthal De Bloemhof is de wedstrijd niet zoals gebruikelijk op zondag maar op de zaterdagavond. Vorig weekend speelde KRAS/Volendam nog voor haar laatste kansen tegen Green Park Aalsmeer. Door een overwinning in eigen sporthal hebben de mannen van Peter Portengen op eigen kracht alsnog de finales om het landskampioenschap gehaald, met wederom de Aalsmeerders als tegenstander.

De regerend landskampioen heeft dit seizoen in De Bloemhof nog maar twee keer verloren. Volgens Jordy Baijens hoeft dit echter niet veel uit te maken. “Als wij zo spelen als afgelopen weekend kunnen wij Aalsmeer pakken. Ook in hun eigen sporthal. De twee slechte wedstrijden die wij zelf dit jaar in De Bloemhof speelden waren onze eigen schuld. We begonnen erg slap aan de wedstrijd en we speelden absoluut niet als team. Wanneer wij goed aan de wedstrijd beginnen en diezelfde vechtlust tonen als afgelopen zondag dan hebben wij gewoon goede kansen. We moeten vergeten dat wij daar twee keer kansloos hebben verloren en er gewoon vol voor gaan."

KRAS/Volendam heeft de afgelopen weken veel vertrouwen getankt. De Volendammers zijn vier wedstrijden op rij ongeslagen en de supporters zien een team dat voor elkaar door het vuur gaat. De sfeer op het veld is beter dan ooit en dat straalt uit naar de tribunes. “Deze lijn moeten wij doortrekken in de finales", weet Baijens. "Daarnaast hoop ik dat het publiek in groten getale naar De Bloemhof komt en ons net als bij de vorige wedstrijden naar een overwinning kan helpen.”

Kaarten

Nog geen kaartjes voor de eerste wedstrijd in de Best of Three tegen Green Park Aalsmeer? Bestel ze hier!

Foto: FotoReza