Bekerfinale: handballers gaan tóch strijden voor een hoofdprijs

woensdag 19 april 2023

Artikel uit de nivo

Logischerwijs was de ontlading enorm bij de handbalmannen van HV KRAS/Volendam. In de strijd om de landstitel geraakte de ploeg van trainer Geert Hinskens op achter, door puntverlies tegen Hurry Up en Bevo. Terwijl overwinningen – ook tegen landskampioen Aalsmeer – zó dichtbij waren. Vandaar dat de overwinning in de halve finale van de beker, op de huidige koploper Lions, uitbundig werd gevierd: 28-23. Op 18 mei wacht de kraker tegen Hurry Up, in Almere. De thuisclub beleefde onder aanmoediging van de eigen supporters in sporthal De Opperdam een goede eerste helft, waarin het met een 15-10 voorsprong eindigde. Bij Volendam was Jordy Baijens na blessureleed teruggekeerd en hij maakte meteen weer indruk. In de tweede helft kwamen de Limburgers aanvankelijk dichterbij, maar daarna liep Volendam weer wat verder weg. Tot de slotfase aanbrak. Lions, dat daags later Aalsmeer in De Bloemhof zou verslaan, gaf niet op en verkleinde de marge tot twee goals: 25-23. Trainer Geert Hinskens koos voor een time-out. Even later werd Jeroen Roefs bereikt op de cirkel en dat zorgde ervoor dat het verschil weer drie werd. Daarmee brak het verzet van Lions.

In de competitie – de strijd om een finaleplaats voor de landstitel – werd zaterdag in dezelfde Opperdam gewonnen van Tachos. En dat ging niet vanzelf. De tegenstander uit Waalwijk wist dat Volendam 48 uur eerder had gespeeld en gaf álles om voor een verrassing te zorgen. De thuisploeg keek bij rust tegen een achterstand aan (15-17), maar zou die uiteindelijk gaandeweg de tweede helft ombuigen. Daarbij kwamen ook nieuweling Dave de Waal en Volendammer Roy Loch tot scoren. Omdat Lions dus bij Aalsmeer won, lonken er weer kansen voor KRAS/Volendam op het halen van de finaleplaats.

Volendam (tegen Tachos):

Evan de Lange, Craig McClelland, Lucas Schneider (9), Jordy Baijens (8), Stefan van Gils (4), José Poças (4), Roy Loch (3), Tim Roefs (3), Robin Nagtegaal (2), Pieter van der Velden, Jeroen Roefs en Dave de Waal.

Stand Handbal NL League:

Lions 4 -11 | Hurry-Up 5 - 7 | Aalsmeer 5 - 9 | Bevo 4 - 5 | Kras/Volendam 5 - 7 | Tachos 5 - 0

Tekst: Eddy Veerman