Belangrijke mededeling: VOG's worden geüpdatet

Belangrijke mededeling: VOG's worden geüpdatet

woensdag 20 maart 2024

Beste trainers, coaches, teammanagers, vrijwilligers en medewerkers van HV KRAS/Volendam,

In onze voortdurende inzet voor een veilige sportomgeving voor al onze leden, heeft HV KRAS/Volendam besloten dat alle vrijwilligers, trainers, coaches, teambegeleiders, medewerkers, bestuurs- en commissieleden (hierna ‘vrijwilliger’) aan het begin van het nieuwe seizoen (2024-2025) in het bezit moeten zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze actie wordt uitgevoerd en gecoördineerd door de Gewenst Gedragscommissie.

Bob Brouwenstijn, hoofd klachtenonderzoeker bij HV KRAS/Volendam, verklaart: "Het bestuur van HV KRAS/Volendam wil het veiligheidsaspect van de vereniging verbeteren voor alle leden, zoals het hoort in de visie van de vereniging. We zullen nu nóg breder inzetten door voor alle vrijwilligers VOG’s aan te vragen en deze driejaarlijks te updaten, conform het advies van het Centrum voor Veilig Sporten Nederland."

De Gewenst Gedragscommissie heeft een overzicht ontvangen van alle vrijwilligers van het seizoen 2023-2024 en zal de verantwoordelijkheid nemen om deze VOG aan te vragen. Er zullen geen kosten worden gerekend aan onze vrijwilligers.

De commissie zal ervoor zorgen dat de VOG wordt klaargezet in Mijn Justis, de online portal voor onder andere VOG’s. Zodra deze beschikbaar is voor de vrijwilliger, ontvangt deze een e-mail van Mijn Justis met een link naar de VOG en een unieke aanvraagcode. Met deze code kan de vrijwilliger de VOG eenvoudig aanvragen. Na afronding van de aanvraag duurt het doorgaans 4 tot 9 weken voordat de VOG per post wordt bezorgd. We verzoeken de vrijwilliger vriendelijk om een (foto)kopie van de VOG toe te sturen naar de Gewenst Gedragscommissie zodra deze is ontvangen, zodat de vereniging deze kan verifiëren.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de kopie van de VOG alleen zal worden gebruikt voor verificatie- en administratieve doeleinden. Uw privacy is gegarandeerd, aangezien deze gegevens niet worden opgeslagen of bewaard, in overeenstemming met de AVG-wetgeving.

Indien u niet benaderd bent en toch vrijwilliger bent, of als u momenteel geen vrijwilligersrol meer vervult binnen HV KRAS/Volendam, geef dit dan graag aan zodat we onze administratie kunnen bijwerken. In het geval uw helaas gestopt bent bent u uiteraard niet langer verplicht deze maatregel na te komen.

De aanvraagprocedure voor de VOG zal naar verwachting medio mei 2024 van start gaan.

Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking en begrip in deze belangrijke kwestie, die bijdraagt aan een veilige sportomgeving voor ons allemaal.


Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben contact dan:

Bob Brouwenstijn; b.brouwenstijn@handbalvolendam.nl; 0652564787. 


Wilt u meer weten over het Gewenst Gedrag Protocol van HV KRAS/Volendam klik dan hier